И днес въздухът в София е опасно мръсен - най-сериозно

...
И днес въздухът в София е опасно мръсен - най-сериозно
Коментари Харесай

Опасно мръсният въздух, който създава красота - вижте снимките!

И през днешния ден въздухът в София е рисково замърсен - най-сериозно превишаване на нормите има в Хиподрума, Павлово и Надежда. Сериозно е превишението на концентрацията на фини прахови частици се установи и по протежението на бул. " Цариградско шосе ", квартал " Лозенец " и някои от централните елементи на града.

Експертите от Изпълнителната организация по околна среда напомнят, че качеството на въздуха има сезонен темперамент - настъпи отоплителният сезон плюс неподходящи метеорологични условия, да вземем за пример мъгла, частиците се натрупват. Днес към този момент няма мъгла и се чака изчистване на въздуха в столицата.  От Столичната община приканиха жителите да употребяват градския превоз и приканиха водачите да не оставят мотора на автомобила включен при престой по-дълъг от три минути, а семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление. 

Качеството на въздуха в София през днешния ден не толкоз лошo, колкото през вчерашния ден, написа кметът Васил Терзиев в персоналния си профил във Фейсбук,  като отбелязва, че за жалост, столицата продължава да е един от градовете с най-високи равнища на ФПЧ в Европа съгласно Световната здравна организация.  " Ще продължим да оказваме помощ на софиянци да спрат да горят дърва, въглища и боклуци за отопление. Затягаме и контрола върху нерегламентираното горене. Ще реформираме и надградим концепцията за нискоемисионна зона (НЕЗ), която да докара до действителни резултати ", написа още Терзиев.  

В очакване на ограниченията за възстановяване качеството на въздуха в София и решаването на този систематичен проблем - разгледайте фотосите в галерията ни, които можем да опишем като " рискова хубост "!  

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР