И днес се очаква бурен дебан в Европейския парламент около

...
И днес се очаква бурен дебан в Европейския парламент около
Коментари Харесай

Евродепутатите гласуват днес 49 поправки в резолюцията за България


И през днешния ден се чака плевел дебан в Европейския парламент към резолюцията за върховенството на закона в България. Евродепутатите ще гласоподават общо 49 ремонти, които са импортирани до този миг върху документа.

Повечето от поправките целят да смекчат сериозните пасажи против премиера и държавното управление, съобщи БНР.

Текстовете в тази посока са импортирани от евродепутатката от ЕНП Роберта Мецола и сътрудника й от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. Мецола упорства в документа да бъдат добавени случаите с президентските съветници, упрекнати в търговия с въздействие и причина за осъществяване на длъжностни закононарушения.

Тя желае да попада и текст, в който се твърди, че прочут магнат на казина, туризъм и градежи, против който са повдигнати 18 обвинявания, финансира продължаващите митинги, като очевидно засяга укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

" Президентът, който има конституционното обвързване да бъде политически безпристрастен, е взел директна линия на държание в съпротива на държавното управление, изискал е неговата оставка и употребява митингите като платформа за своята позиция ", се споделя в друга желана от нея корекция. Мецола предлага текст за отпадане на мониторинга по механизма за съдействие и инспекция, както и различен, в който да се означи, че няма условие за бистрота на собствеността на медиите онлайн, а пропуските в регулаторната рамка за тях постоянно се експлоатират от проруски медии.

Ангел Джамбазки е внесъл 9 ремонти, в които упорства да паднат текстовете, с които се показва страдание за отхвърлянето от страна на България на Истанбулската спогодба, както и съпътстващата я дезинформация, а също по този начин и за речта на омразата против малцинствата, която употребяват доста депутати, а имунитетът ги пази от наказателно гонене.

Окончателното гласоподаване на документа е в четвъртък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР