И днес не стихна потокът от бежанци от Украйна, преминаващи

...
И днес не стихна потокът от бежанци от Украйна, преминаващи
Коментари Харесай

Не стихва потокът от бежанци от Украйна на границата с Полша

И през днешния ден не стихна потокът от бежанци от Украйна, преминаващи през украинско-полската граница.

На граничния пункт " Корджова " бяха стотици тези, които минаха и потърсиха леговище от военните дейности в Украйна. Хората в действителност се тормозят към този момент освен къде ще отседнат, само че и какво ще работят и с какъв статут ще бъдат оттук насетне.

На въпрос какво ще вършат от тук нататък, някои от тях дадоха отговор:

" Ще работим някъде. Ще намерим работа. Засега е незнайно, само че ще намерим къде да работим, тъй като за всички е нужна работа ".

" Сега отиваме в Полша при другари. Навсякъде тук са подготвени да ни одобряват. Това е просто знамение. Поляците са доста съпричастни с нас. Съчувстват ни. Днес ние нощувахме в полско семейство. Приеха ни доста задушевно, помолиха ни да останем, само че ние отиваме при другари ".

Не единствено поляците, само че и всички поданици на Европа са подготвени да одобряват украински бежанци от войната. На граничните пунктове и на жп гарата в Премишел има доста доброволци и доста хора, които идват с персоналните си коли, с цел да вземат и да откарат емигрантите от Украйна.

На всички, които идват от Украйна, са обезпечени храна, вода, даже и облекла, здравна помощ и всичко, което им е належащо.

Днес полският Сейм одобри декларация в поддръжка на старанието на Украйна да се причисли към Европейския съюз и прикани всички европейски институции да спомагат за по-бързото присъединение на страната към Европейския съюз.

Тази декларация беше призната не с гласоподаване, а с ръкопляскания. Полският народ е съпричастен със своите братя-украинци. В 12.00 часа на обяд във Варшава и всички огромни градове на страната звучеше украинския химн, а във всички градове има пунктове за събиране на помощи за украинските бежанци.

Задълбочава се обаче рецесията в страната поради военните дейности. От през днешния ден е въведено ограничаване за зареждане с гориво на бензиностанциите, като във Варшава и по-голямата част от страната то е 50 литра на автомобил, а в крайграничните региони до 25 литра.

Инфлацията в страната към този момент е 9,2%, като се чака скоро да доближи двуцифрено число - най-висока от 2000 година насам. Повишават се и цените на стоките от първа нужда, а локалните поданици се тормозят, че военните дейности в Украйна могат да излязат от границите на тази страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР