И днес британският принц Хари ще бъде разпитван в съда

...
И днес британският принц Хари ще бъде разпитван в съда
Коментари Харесай

Принц Хари в съда: Колко още кръв ще изцапа ръцете им, преди някой да спре тази лудост

И през днешния ден английският принц Хари ще бъде разпитван в съда по делото срещу компанията Mirror Group Newspapers (MGN), издател на Daily Mirror, която е упреквана в забранен достъп до телефоните на известни персони. Той става първият почитан представител на английския кралски двор, който ще дава показания в съда от 130 години насам.

Вчера по-малкия наследник на крал Чарлз Трети упрекна английските таблоиди, че са хакнали гласовите му известия, когато е бил младеж, заявявайки, че това го е предиздвикало да почувства, че „ не може да се доверява на никого “. Явявайки се в съда по делото си против, херцогът на Съсекс съобщи, че е " изпитвал неприязън от страна на пресата ", откогато се е родил.   

 

BREAKING: Prince Harry arrives at the High Court to give evidence against the publisher of the Daily Mirror over alleged unlawful information gathering

Follow live updates https://t.co/PEYx5e0Xp1

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/h8KcXIoR7T
— Sky News (@SkyNews) June 7, 2023
 

Адвокатът на MGN съобщи, че съчувства на Хари, само че отхвърли „ всички дейности на публицистите да са били противозаконни ".

В писменото му изказване, оповестено при явяването му в съда, принц Хари упрекна таблоидната преса в „ разпределение на функциите в кралското семейство “ и в „ деформиране на визията за него “. 

 А по време на разпита Хари беше запитан за откъс от писмените му показания, в който загатва " ужасяващото " държание на английската прес: " Колко още кръв ще изцапа пръстите им, преди някой да спре тази полуда? ". На въпрос на юриста на MGN дали загатва, че публицистите от MGN, които са написали публикациите, които са представени в желае му, имат кръв по ръцете си, Хари отговори: " Някои от редакторите и публицистите са виновни за причиняването на доста болежка, оскърбление и в някои случаи - може би по нехайство - на гибел ".

 

Ето и още някои основни фрагменти от показанията:

" Моят опит като член на кралското семейство демонстрира, че всеки от нас е вкаран в избрана роля от таблоидите. “

" Започваш като " празно платно ", до момента в който те схванат какъв човек си и какви проблеми и изкушения може да имаш. "

" След това стартират да ви насочват към изиграването на ролята или функциите, които ги устройват най-добре, и които продават допустимо най-вече копия от вестника - изключително в случай че сте " авариен " на " наследника ".

" Тогава вие сте или " принцът плейбой ", или " неудачникът ", или " отпадналият от учебно заведение ", или, в моя случай - " крадецът ", " измамникът ", " малолетният алкохолик ", " безотговорният наркоман ", описът продължава.

" Като младеж и при започване на 20-те си години, имах възприятието, че давам отговор на доста от заглавията и стандартите, най-много тъй като си мислех, че щом печатат тези нелепости за мен и хората им имат вяра, мога и аз да " извърша закононарушението ".

" Това беше една серпантина надолу, в която таблоидите непрекъснато се опитваха да ме подбуден да направя някоя нелепост, която щеше да се трансформира в добра история и да продаде доста вестници

" Поглеждайки обратно, сходно държание от тяхна страна е извънредно гнусно. "  

За какво става дума - вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР