И депутатите-учители след своите колеги-лекари от БСП станаха доброволци, за

...
И депутатите-учители след своите колеги-лекари от БСП станаха доброволци, за
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Веска Ненчева има готовност да преподава в училище

И депутатите-учители след своите колеги-лекари от Българска социалистическа партия станаха доброволци, с цел да подкрепят просветителната ни система, където заради огромния брой болни педагози се оказа, че има дефицит на фрагменти.

Един от тях е Веска Ненчева, депутат от левицата и учител по български език и литература, която съобщи, че ще се търси допустимо най-хубавото и обезпечено качество на обучение за другите общности и обособените учебни заведения.

„ За всички е ясно, че огромна част от сътрудниците в бранша на образованието са пред пенсионна възраст и със съпътстващи болести, което попречва влизането им в класовете при учениците. С новата смяна ще се отзовем в онлайн платформите, с цел да бъдем потребни, защото всички знаем, че има дефицит на преподаватели “, съобщи пред БНР социалистката.

Депутатът от левицата изясни и за основаната платформа, наречена “Банка фрагменти за заместващи учители “, като съобщи, че системата работи чудесно, макар че има безсмислени въпроси при попълването на формулярите, отнасящи се за мотивацията на педагозите. „ Тя мотивацията е ясна от единствено себе си. Този въпрос е непотребен или погрешно заложен “, уточни Ненчева.

Веска Ненчева разяснява още, че не е сигурна доколко тези въпроси ще бъдат потребни при разбора от министерството, с цел да могат да бъдат привлечени хора, които да оказват помощ.

На въпроса ще съумеят ли учениците да компенсират изоставането и от предходната, и от тази година от онлайн образованието, депутатът от Българска социалистическа партия отговори по този начин: „ Искам да подчертавам върху един проблем, за който доста малко се приказва. Още през март-април първият въпрос, който зададохме на министъра беше дали системата има налични устройства и достъп до интернет ". „ Това е първото нещо, което би трябвало да бъде решено “, безапелационна бе Ненчева, като в това време означи, че в министерството въобще не са мислили по тази тематика и са били с настройката, че всеки е задължен да ги има. „ Чак в този момент по някакъв метод се приказва за разпределяне на 14 милиона за закупуване на компютри, което ще стане до края на образователната година “, изрази отношение по закъснелите дейности на ръководещите тя.

Друг минус на системата, който националният представител посочи са разликите сред двете форми на образование. „ Дистанционната форма не е същата като присъствената, което автоматизирано постанова напълно нова методология на преподаване. Тоест през летните месеци трябваше да се проучва обстановката, да се изготви нова подобаваща методика на преподаване в онлайн среда “, разкритикува тя отлагането на подготовката за онлайн обучение.

„ В идващите години евентуално ще се постанова от ден на ден и повече да се употребява отдалечената форма на образование, а ние нямаме методика, готови учители, т.е. учителите са ни същите, само че трябваше да им се помогне с съответни инструкции. Начинът на преподаване през устройство е напълно различен метод, за който преподавателите би трябвало да бъдат подкрепени “, предизвести Веска Ненчева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР