И БСП, както ИТН и ПП/ДБ, се обяви за избори

...
И БСП, както ИТН и ПП/ДБ, се обяви за избори
Коментари Харесай

ИТН и БСП се обявиха за избори 2 в 1

И Българска социалистическа партия, както Има Такъв Народ и ПП/ДБ, се разгласи за избори 2 в 1, т.е. предварителните парламентарни избори и вотът за Европейски парламент да се проведат на една и съща дата (очаквано на 9 юни). „ Първо, с цел да не се харчат непотребни пари в тази рецесия за два избора. Второ, би била по-висока изборната интензивност “, сподели ръководителят на партията Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Тя разгласи, че партията би върнала незабавно несбъднат третия мандат, в случай че президентът Румен Радев го даде на Българска социалистическа партия. „ Ако пристигна при нас мандатът, ще го върнем незабавно. Няма да участваме в диалози за втория и за третия мандат “, разгласи Нинова пред публицисти. Досега президентът четири пъти избира социалистическата партия за третия мандат.

Вече три от партиите, които са вероятни получатели на третия мандат, афишират, че ще го върнат незабавно: Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ ИТН “. Само „ Възраждане “ желае да опита да сформира държавно управление, въпреки занапред да е ясно, че то няма да получи задоволително поддръжка. Попитана за това, Нинова сподели: „ Труден ще му е изборът, нека прояви разсъдък “.

Едновременно да се проведат предварителните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент, изиска и „ ИТН “. „ Чисто организационно и финансово ще бъде по-добре. Вероятно ще има и по-висока изборна интензивност “, разгласи ръководителят на парламентарната група Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

Посочи още, че групировката му ще върне незабавно третия мандат несбъднат, в случай че го получи. „ Отдавна споделяме, че би трябвало да има избори “, сподели Йорданов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР