Hyundai Motor и организацията за опазване на морето Healthy Seas

...
Hyundai Motor и организацията за опазване на морето Healthy Seas
Коментари Харесай

Hyundai и Healthy Seas заедно срещу замърсяването на морето - видео

Hyundai Motor и организацията за запазване на морето Healthy Seas възобновиха партньорството си и започнаха третата година на съдействие с старания за разчистване в Тоса де Мар, мощно нечиста морска зона на Коста Брава, Испания. С продължаването на партньорството си Hyundai и Healthy Seas уголемяват активността си в световен мащаб за основаване на по-устойчиво бъдеще.

Партньорите се съгласиха взаимно да се борят против замърсяването на морето на всички континенти, да предизвикват устойчиви морски екосистеми и да предизвикват кръгова стопанска система. Осем водолази доброволци участваха в интервенцията на 25-26 април в Тоса дел Мар и извадиха огромна хрилна мрежа, покриваща риф в рамките на морски резерват.

Въпреки лекото си тегло, хрилните мрежи са най-смъртоносната форма на морски боклуци. Много морски животни, изключително ракообразни, бяха избавени от мрежата в акцията. Тройни мрежи, които се състоят от три мрежи, закрепени отвесно към дъното, и доста метри окачващи въжета също бяха отстранени.



След това екип от доброволци раздели линиите и въжетата на сушата и сортира отпадъците. Веднъж сортирани, Healthy Seas ще подсигурява, че извадените мрежи ще се трансфорат в нов запас за промишленоста. Найлоновите елементи се регенерират от Aquafil дружно с други найлонови боклуци в прежда Econyl, която образува основата за доста нови артикули като постелките в акумулаторните коли Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6.

„ Беше в действителност прочувствено да забележим какво реализираха Hyundai Motor Europe и Healthy Seas дружно за бъдещите генерации през 2022 година “ - сподели Майкъл Коул, президент и основен изпълнителен шеф на Hyundai Motor Europe. Плановете за партньорството през 2023 година са още по-амбициозни. Дейностите тази година ще надвишават Европа и ще имат световно влияние. Това демонстрира какъв брой доста е допустимо, когато доста страни се обединят, с цел да изградят устойчива връзка с океаните.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР