Хю Хефнър, създателят на еротичното списание Плейбой, почина от естествена

...
Хю Хефнър, създателят на еротичното списание Плейбой, почина от естествена
Коментари Харесай

Почина създателят на „Плейбой” Хю Хефнър

Хю Хефнър, основателят на еротичното списание „ Плейбой ”, умря от естествена гибел на 91 години в дома си, оповестиха от изданието. Той е бил заобиколен от фамилията си.

„ Баща ми живя невероятен и трогателен живот като културен и медиен пионер и водач на едни от най-важните обществени и културни придвижвания на нашето време – тези, които се борят за правата на индивида и половата независимост. Той ще липсва на доста от нас ”, заяви синът му Купър Хефнър в публично известие.

Хефнър основава „ Плейбой ” през 1953 година и списанието бързо се трансформира в най-известното еротично издание на пазара.

Първият брой на списанието е с Мерилин Монро на корицата. Хефнър взима на заем 8000 $, с цел да може да го издаде. 1000 $ идват от майка му, вярваща християнка, която по-късно разяснява, че не има вяра в концепцията, само че има вяра в сина си.

Списанието се трансформира в шлагер още през първите седмици от появяването му и са продадени повече от 50 хиляди копия.

Успешната тактичност на Хефнър да предлага качествени журналистически материали на сериозна тема, комбинирани с фотосесии на голи дами, запълва огромна дупка на пазара за мъжки списания.

В един от броевете Хефнър разгласява къса история, в която се споделя за общество, в което хомосексуалните мъже са болшинство и преследват хетеросексуалните поради желанията им. Текстът провокира огромна полемика в обществото и указва напън върху изданието, само че Хефнър декларира: След като това се счита за погрешно, значи и преследването на хомосексуалните е погрешно.

За идващите 20 години „ Плейбой ” господства на пазара, като през 70-те години доближава над 7 млн. броя. По това време на страниците на списанието се разгласяват текстове на Сол Белоу, Артър Кларк, Норман Милър и Гор Видал.

Успехът на изданието води и до фотосесии на известни дами от шоубизнеса като Памела Андерсън, Джейн Мансфийлд, Бо Дерек, Ким Бейсинджър, Фера Фосет и Мадона.

През целия си живот Хефнър взе участие в разнообразни акции за отбрана на човешките права, на половите свободи, правото на хората с друга полова ориентировка да подписват брак.

Неговата „ Плейбой ” фондация ” всяка година подарява огромни суми пари на редица организации, в това число и Демократичната партия в Щатите и за президентската акция на Хилъри Клинтън.

„ Аз съм като дете в магазин с бонбони. Мечтаех си за невъзможни неща и фантазиите се оказаха по-големи от въображението ми. Аз съм най-щастливият човек на планетата ”, разяснява Хефнър в едно от многочислените си изявленията.

American Icon and Playboy Founder, Hugh M. Hefner passed away today. He was 91. #RIPHefpic.twitter.com/tCLa2iNXa4

— Playboy (@Playboy) September 28, 2017

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР