HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е сред най-новите

...
HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е сред най-новите
Коментари Харесай

Трето премиерно представление на HYSTER в ДНК

HYSTER - спектакълът на режисьора Младен Алексиев, е измежду най-новите заглавия в програмата на ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс. Първите два премиерни спектакъла бяха в края на предишния сезон. На 12 октомври от 19:30 ч . е третото зрелище, което ще бъде и самобитна премиера през новия сценичен сезон.
HYSTER е театър, чието заглавие и поредност на епизодите се взема решение от логаритъм в деня на всяко негово показване пред аудитория. HYSTER е непрекъснат развой, чиято определяща база е подвластна от 40 думи и словосъчетания. Този „ лист на паниките “ получава своя рейтинг в Гугъл News преди всяко изиграване и по този метод дефинира последователността на сцените. Поради това е малко евентуално структурата на едно зрелище изцяло да повтори тази на предходното.
HYSTER (откъс):
„ От там тя писа: В една публикация попадам на следния откъс: „ Романите, в последна сметка, се оказват деликатни структури, в които една история слага под въпрос достоверността и действителното битие на друга. При все това сякаш техните създатели ценят най-високо точно тази съгласуваност на историите, представяйки ни я като безспорна стойност. Една безкрайна мрежа е всичко, което им е належащо, за постигането на смисъл. Всички тези романи са неудържимо центростремителни. Различните истории се преплитат, удвоят и утрояват самите себе си. Персонажите непрекъснато провиждат връзки, препратки, сюжети и параноични паралели. Има нещо надълбоко параноично във вярването, че всяко нещо е обвързвано с всичко останало. “
Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК
12 октомври | четвъртък | 19:30 ч.
театър на Младен Алексиев
с присъединяване на Ана Табакова, Анна Манолова, Васил Читанов
сценография и костюми: Златна Михайлова
авторска музика: Калин Николов
асистент-режисьор: Росица Младенова
асистент-драматург: Пламен Харманджиев
графичен дизайн: Стоян Атанасов
изпълнителен продуцент: Светлозара Христова
изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов
--
Спектакълът е копродукция на Тихо пространство, Фондация СИДЕЯ и ДНК – Пространство за актуален танц и пърформанс, с финансовата поддръжка на Министерство на културата и Програма „ Култура “ на Столична община.
Реализиран в партньорство с LINDA, Дерида Денс Център, Concept Studio, Athlon, the fridge.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР