Хвърленият в затвора лидер на руската опозиция Алексей Навални е

...
Хвърленият в затвора лидер на руската опозиция Алексей Навални е
Коментари Харесай

Алексей Навални е преместен в друг руски затвор

Хвърленият в пандиза водач на съветската съпротива Алексей Навални е изместен в затвор в друга част на страната и идването му там ще бъде оповестено в сходство със закона, оповестиха от съветската затворническа работа, съобщи Ройтерс.

Съюзници на Навални, които се подготвяха за предстоящото му пренасяне в колония със специфичен режим, настояват, че той не е бил виждан от юристите си от 6 декември, и с паника задават въпроса къде се намира той.

Russian opposition leader Navalny taken from prison near Moscow to unknown location: spokeswoman
— AFP News Agency (@AFP)
Процесът на пренасяне на пандизчии с железопътен превоз в най-голямата по територия страна в света може да отнеме седмици, а юристите и околните не могат да  получат информация за тяхното местонахождение и богатство, до момента в който те не стигнат на местоназначението им, отбелязва Ройтерс.

Sota.vision - рускоезичен онлайн новинарски уебсайт, който прави доста правосъдни репортажи - съобщи, че записка за Навални от затворническата работа във  Владимирска област, където Навални е бил в наказателна колония на 235 километла източно от столицата Москва, е била прочетена на правосъдно съвещание в петък.

Сайтът Sota.vision, чийто създател и основен редактор е разгласен от управляващите за " задграничен сътрудник ", цитира бележката, в която се споделя: " Алексей Навални напусна Федералната затворническа институция ИК-6 във Владимирска област към изправителен дом, намиращ се отвън Владимирска област, в сходство с условията на Московския градски съд от 4 август 2023 година "

Пристигането му в различен затвор, който не е посочен в бележката, ще бъде разкрито в границите на настоящото законодателство.

Навални - някогашен юрист, който стана прочут с присмиване на елита на президента Владимир Путин и с изказванията си за съществуване на голяма корупция - беше наказан през август на още 19 години затвор към към този момент излежаваните 11 години и половина затвор.

Allies of jailed Russian opposition leader Alexei Navalny said that it was still unclear where he was after prison authorities said he was no longer in the penal colony where he had been serving his sentence
— Reuters (@Reuters)
" Не е известно къде е бил отведен ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш и добави, че на юристите е било казано, че той е напуснал Владимирска област на 11 декември.

На въпрос в петък дали Кремъл разполага с някаква информация за това какво се случва с Навални, представителят Дмитрий Песков съобщи: " Повтарям още един път: нямаме опция или право или предпочитание да наблюдаваме ориста на тези пандизчии, които излежават присъди по решение на съда. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР