Популярният ирански режисьор Мохамад Росалуф е осъден на удари с

...
Популярният ирански режисьор Мохамад Росалуф е осъден на удари с
Коментари Харесай

Осъдиха ирански режисьор, победител на Берлинале на бой с камшик и 8 години затвор

Популярният ирански режисьор Мохамад Росалуф е наказан на удари с бич, затвор и глоб а, разкри юристът му Бабак Пакня.

Той разгласява пост в обществената мрежа X, в който написа, че съд в Техеран е осъдил 52-годишния създател на 8 години затвор (пет би трябвало да бъдат излежани), а към това следва да изтърпи и удари с бич плюс санкция в неизяснен размер.

Iran Sentences Director Mohammad Rasoulof to 8 Years in Prison and Flogging Days Before His New Film Premieres at Cannes
— IndieWire (@IndieWire)
Според него, претекстовете за тежкото наказване на правосъдната власт са нарушавания на националната сигурност , без да се прецизира защо тъкмо става дума. Тук обаче е редно да споменем, че към момента н яма публично удостоверение на декларираната присъда от Иранската правосъдна система, като някои медии даже намерено оповестиха, че информацията на Пакня не дава отговор на истината.

Самият Росалуф престоя 7 месеца в техерански затвор предходната година , откакто не стопира да подлага на критика режима в страната си и да насочва обвинявания, че последните носят виновност за гибелта на доста хора в страната.
 Мохамад Росалуф на премиерата на кино лентата си в Берлин
Той нашумя в света на киното през 2020-та година, когато завоюва оценката " Златна мечка " на фестивала в Берлин за кино лентата си " Няма зло ", отдаден на смъртното наказване в Иран . Макар да има възбрана да снима повече, Росалуф продължава да работи и даже новия му план " Семето на дивата смокиня " е в формалната конкурсна стратегия на 77-то издание на състезанието в Кан. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР