Проливен дъжд валя през нощта във Видинско.Най-голямо количество е паднало във

...
Проливен дъжд валя през нощта във Видинско.Най-голямо количество е паднало във
Коментари Харесай

Тежка нощ за пожарникарите във Видинско: Река Делейнска излезе от коритото си

Проливен дъжд валя през нощта във Видинско.

Най-голямо количество е паднало във Видин - 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра на квадратен метър, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

В резултат на падналите обилни количества превалявания от дъжд от коритото си е излязла река Делейнска и водата е заляла частни парцели.

Три екипа на видинската пожарна работа са съдействали на поданици на село Делейна за спиране на електричеството и пренасяне на движимости от наводнени елементи на парцели вследствие на придошлите води на река Делейнска, оповестяват от ОДМВР-Видин.

Няма потърпевши хора.

За интервала на дежурството на огнеборците в селото водата на реката е спаднала до естественото си равнище. Към обяд през днешния ден продължава работата на екипите по отводняване на изби и дворове в с. Делейна.

След постъпил сигнал в 3.01 часа екип на РСПБЗН-Видин е съдействал и за евакуация на жена с деца от наводнен партер на къща на ул. " Средна гора “ в регионалния град.

По същото време екип от пожарния сектор в Орешец е съдействал на жители за почистване на наводнен парцел на ул. " Александър Стамболийски “ в гр. Димово.

Днес до обяд във Видин преваляванията продължиха.

В резултат на огромното количество дъжд и некачествено осъществен ремонт, преди месеци на пешеходна зона до видинската спортна зала " Фестивална “, прекосяването на пешеходци се оказа невероятно, сигнализираха граждани.

Жълт код за обилни превалявания за 11 области в Западна България издаде за четвъртък (9 май) Националният институт по метеорология и хидрология.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР