Художникът рисува според своята гледна точка и интерпретация, писателят може

...
Художникът рисува според своята гледна точка и интерпретация, писателят може
Коментари Харесай

Виктор Герасимов: Да ценим, пазим и популяризираме фотоархивите си

Художникът рисува съгласно своята позиция и интерпретация, писателят може да внесе и мислени герои, даже когато написа записки, до работата на фотографите - фотосите отразяват нещата едно към едно, това са 100% доказуеми неща.

Това разяснява пред Радио София Виктор Герасимов , един от дребното експерти по сканиране на филми и аналогови носители.

Според него българите не ценим фотодокументите, доказателство за това са многото изхвърлени архиви, в това число и плаки и фотоленти.

„ По света е иначе – там се пазят, разгласяват се, разпространяват се, цифровизират се “, отбелязва с лека мъка Герасимов.

Той е наследник на фотограф и е отдал доста от активността си за. Вече над 3000 фотоси на дунавския град са цифровизирани и качени.

Фотографът акцентира, че при вярно предпазване филмите резервират изображението доста по-качествено от файловете и хартиените носители.

Той посъветва даже и да извършите цифровизация на свои фотоси, да пазите филмите, и то в сухи пространства. Вместо флашки или външен хард диск, по-добре е да употребяваме оптични носители (CD, DVD).

Герасимов предложи още с изключение на хартиени екземпляри в Народната и в другите библиотеки създатели и издателства да предават и файлове на книгите и всевъзможни други издания.

Чуйте целия диалог на Катя Василева с Виктор Герасимов.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР