Художествено обработена карта на Витоша ще замени злополучния фонтан на

...
Художествено обработена карта на Витоша ще замени злополучния фонтан на
Коментари Харесай

Карта на Витоша от камък и гранитогрес заменя злополучния фонтан на Витошка

Художествено обработена карта на Витоша ще размени злощастния шадраван на едноименния бул. в София. Проектът за " зеленото сърце на София "   може да бъде забелязан на уеб страницата на общината. Авторът му професор Боян Добрев от катедра " Стенопис " на Националната художествена академия показа за " Хоризонт до обед "   
Публичното изкуство е неделима част от културата. Обичам да споделям на моите студенти, че културата е систематичния софтуеър на едно общество. Ролята на общественото изкуство и да осмисля значими неща за нас, да ги прави ясни и да търси консенсус сред всеки един от нас като не прави по-лесно да живеем дружно и да сме по-щастливи. В този смисъл, несъмнено на това място трябваше да има нещо, което е обвързвано с Витоша. Витоша е  доста значим съставен елемент от нашия град и в действителност е нашето зелено сърце. Опитах се да намеря пресечната точка сред множеството вероятни подходи, които живеят във всеки един от нас на тематика изкуство. Потърсих една карта като изказ за ролята на Витоша в София. Това е географска карта на художественото изображение на Витоша. Размерите ѝ са 7.50 на 7.50 метра. Тя би дала опция на хората да се разхождат по нея и да усетят по друг метод всяко едно от тези места, които знаем от генерации. 

Картата е вярна само че е " образно преосмислена " издаде актьорът, който ще я създаде от гранит и пъстър гранитогрес, с цел да устоя на  времето и откривателския дух на пешеходците, решили да обиколят Златните мостове, Драгалевския манастир, Симеоново и други емблематични места от Витоша. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР