Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в

...
Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: В края на пролетта случаите рязко ще намалеят, лятото ще има затишие

„ Хубавото за Омикрон е, че доста невисок % влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта . “ Това сподели пред БНР  проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси и бивш шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
В нашата страна има несъмнено доказателство, че болестта минава по-леко , съобщи той.

Според резултатите от секвенирани проби едвам 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване , посочи проф. Кантарджиев. По думите му е добре, че поддържаме по-ниски индикатори на брой хора в лечебни заведения.

Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите , даже в нашата страната. Лятото ще имаме мъртвило “, предвижда той и добави, че здравната система ще може елементарно да лимитира обособени гърмежи на заболяемостта наесен .

Мерките не би трябвало да са доста строги и ограничаващи, само че би трябвало да са навременни , заключи Кантарджиев. Според него резултатът на въвежданите ограничения би трябвало да е забележим след две седмици, в противоположен случай се губи мотивацията на популацията. 

Смесена зараза на грип и ковид е необичайност , сподели още Тодор Кантарджиев.

Повече от половин милион души у нас са си поставили трета, бустерна инжекция , добави експертът.

Вече 40-50 години се работи по универсална ваксина против грип , само че всяка година СЗО трансформира състава на противогрипните ваксини, разяснява още проф. Кантарджиев по тематиката за създаването на универсална ваксина против Covid-19. По думите му универсална ваксина се създава доста мъчно.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР