Хубаво е да имате верен и силен съюзник. Такъв, който

...
Хубаво е да имате верен и силен съюзник. Такъв, който
Коментари Харесай

НАТО се страхува от Русия

Хубаво е да имате правилен и мощен съдружник. Такъв, който няма да ви подведе в сериозен миг. В този смисъл Русия и Беларус са късметлии, че се имаме. И даже в случай че преди време, преди 24 февруари, цената на сходно партньорство надалеч не беше явна за всички, в този момент, имайки поради директните и недвусмислени опити на Запада да нападна, да натиска нашите страни безусловно във всички направления, даже скептиците схващат значимостта на специфичните връзки сред Москва и Минск. Нищо не сплотява по този начин, както общият зложелател. До през вчерашния ден сходно определение изглеждаше пресилено, само че в този момент е тъкмо: врагът е пред портите.

Групировката на НАТО наоколо до границите на Русия е повишена 2,5 пъти от февруари и към този момент надвишава 30 000 души, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу на съвещание на взаимния съвет на отбранителните ведомства на Русия и Беларус. И в близко бъдеще може да се усили още повече. По думите на министъра се основават нови многонационални батальонно-тактически групи в България, Румъния, Унгария и Словакия. Освен това в Източна и Централна Европа, балтийските страни са ситуирани формирования от въоръжените сили на извънрегионални страни от НАТО. Кого имаше поради Шойгу? Янките? Може би.

Освен това НАТО от дълго време е почнало подготовката за нахлуването. Грешат тези, които виждат повода за изостряне на СВО, като се базират на срещата на високо ниво в Мадрид, където бяха взети съответни решения за подсилване на източния фланг на Алианса. Това беше предшествано от редуциране на работата на съветската непрекъсната задача към НАТО в Брюксел и отдръпването на нашия представител още през 2018 година поради охлаждането на връзките. Напомням, че по-рано Съветът на НАТО спря съдействието с Русия във военната и гражданската сфера. Изглежда контактите на Алианса с Москва бяха нужни на Запада единствено като прикритие за стратегическото нахлуване атака против Русия.

Невъзможно е да се подценява самият факт на разполагане на спомагателни сили на НАТО. В последна сметка Източна Европа в действителност е тилът за Украйна, където Алиансът действително участва, въпреки и индиректно все още. Министерството на защитата на Руската федерация знае, че НАТО дава на ВСУ цялата разследваща информация, прави директно целеуказване и също така образова украински боен личен състав и доставя задгранични наемници с добра бойна подготовка в редиците на ВСУ. Тоест безсрамно нахлуват в областта на съветските геополитически ползи.

Затова разполагането на спомагателни сили на Алианса в Москва се възприема като предизвикателство. Преди всичко за Беларус, само че и за Русия. Все отново ние сме съюзна страна. Твърде постоянно, през Брест, Минск и Смоленск, вражеските орди идваха в нашия дом, с цел да подценен тази опасност в този момент. Като съществени цели на разрушителните старания на Запада Шойгу счита унищожаването на военния капацитет на Русия, нейната стопанска система и вследствие на това лишаването от политическа самостоятелност, способността за осъществяване на самостоятелна външна политика. Такива огромни проекти ще обиден всеки наш съотечественик, което значи, че не е предопределено да се осъществен.

Вече се подхващат нужните стъпки. Президентите от дълго време се договориха за разполагането на взаимна военна формация с Русия в Беларус. Това даже е записано във военната теория на Съюзната страна. В рамките на одобрените проекти 9000 съветски военнослужещи към този момент са влезнали в Република Беларус, а от половин месец се прави бойно съгласуване на подразделенията, образува се общо отбранително пространство. Действа и единна система за Противовъздушна отбрана.

Юмрукът се оказва сериозен, гневен. Шумното полско панство - натовските господари на актуалните бандеровци - ще си намерения добре, преди да се опита да възвърне новата Речпосполита.

Съвременните пацифисти (като предписание това са бойци от непозната войска, а не борци за мир изобщо) би трябвало да схванат, че мирът се предизвиква от салдото на силите, а не от разоръжаването и слабостта на една от страните. Напротив, едностранните отстъпки и отводът да се поддържа боен паритет са по-склонни да предизвикат врага към навлизане или нахлуване. Ако искаш мир се готви за война. Този добре прочут принцип е към момента настоящ. Ако НАТО счита Русия и Беларус за слаби, тогава може да се откаже от опосредстваните спорове, както в Украйна, и да нанесе пряк удар. Само обезпечен отговор ще охлади жарта на нашите врагове.

Трябва ли да се тревожим за това? Разбира се, че не. Напротив, разрастването на групировката на НАТО по нашите граници от Балтийско до Черно море с вероятността за присъединение на Швеция и Финландия към Алианса би трябвало да ни настрои делово. Все отново това е чест! Не е смешка, най-големият боен съюз на нашето време залитна пред Русия и се втурна да натрупа сили. Агресията идва от страха. Не този, когато чакаш без причина да бъдеш превзет от близък си, а страхът от заслужено отмъщение за личната ти неточност. Все отново Западът бърка и го знае, по тази причина се опасява.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР