Хубавата фигура иска жертви. Какви са те, зависи от избрания

...
Хубавата фигура иска жертви. Какви са те, зависи от избрания
Коментари Харесай

Помага ли интервалното гладуване?

Хубавата фигура желае жертви. Какви са те, зависи от определения способ на намаляване. Едни се отхвърлят от десерта след вечеря, други - от цялата вечеря. Модно в последно време е интервалното постене. Полезно ли е то?

Попитаме ли по какъв начин да се отървем от нежеланото ненужно тегло, най-често ни споделят: „ Храни се здравословно! “ или „ Спортувай! “. Много от нас са се уморили да слушат сходни препоръки. Здравословното хранене и дългите часове във фитнес студиото изискват доста време и старания, а и от такива препоръки към този момент ни е дошло до гуша.  Далеч по-примамливи са диетите за намаляване, които всяка година стават все по-разнообразни. Така да вземем за пример, някои хора вземат решение какво да ядат според от кръвната си група, а други пък наблюдават етапите на луната. Популярният метод за намаляване тази пролет е интервалното постене. 
 диета ThinkStock/Getty Images

В случая не става дума обаче за Великденските и Коледните пости, през които вярващите се въздържат от консумирането на по този начин наречените блажни храни. При отслабването посредством гладуване организмът се лишава от каквато и да било храна за избран интервал от време. Кога ще се яде и по кое време не, се дефинира от " схемата ", избрана от отслабващия. Така да вземем за пример, денят може да бъде разграничен на 16 часа постене и 8 часа хранене. Оттам и името 16:8. В тази си форма, постенето е познато на всеки. На кого не му се е налагало да пропусне закуската или обяда поради претрупан ден в офиса? Друга, надалеч по-крайна опция е храненето в пет дни от седмицата и постенето в останалите два, известна още като 5:2. 

Гастроентеролог: Интервалното постене е безумно

Познавачите твърдят, че интервалното гладуване повишава хормона на растежа и намалява равнището на инсулина, което спомага за загубата на тегло. Смята се още, че ограничението на броя на храненията усъвършенства концентрацията и понижава рисковете от инфекции в тялото. Много от тези изказвания обаче са основани върху опити с мишки. Към този миг успеваемостта и
изгодата на интервалното постене за човешкия организъм не са потвърдени.
 салата ThinkStock/Getty Images

„ Според мен интервалното постене е безумно “, споделя гастроентерологът Бернд Биркнер от Мюнхен. „ На тази земя сме от милиони години. Дълго време хората не са могли да се радват на постоянно хранене. Тогава междинната възраст е била 25 година “, споделя още Биркнер. Нередовният банкет на храна затруднявал обмена на веществата. Пречело се още на стомаха и червата, които също се нуждаят от постоянно хранене. „ Препоръчваме три до четири хранения на ден “, споделя експертът Биркнер. По този метод възприятието на задоволеност е по-трайно, твърди още той.
 диета ThinkStock/Getty Images

Така единствените потвърдено ефикасни способи за намаляване си остават здравословното хранене и спортът. Това надалеч не значи, че загубата на тегло би трябвало да бъде скучна. Ако търсите нещо по-различно от бягането на пътеката, пробвайте зумба. Колумбийският спорт ще Ви придвижи на дансинга, където калориите се горят в ритъма на хип-хоп, салса и меренге. Приготвянето на здравословни предписания пък може да бъде елементарно и бързо, както Джейми Оливър нееднократно е показвал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР