Върховният административен съд окончателно реши, че Столична община трябва да

...
Върховният административен съд окончателно реши, че Столична община трябва да
Коментари Харесай

Окончателно: Реорганизацията на бул. Витоша, Патриарх Евтимий“ и ул. Фритьоф Нансен е незаконна

Върховният административен съд дефинитивно реши, че Столична община би трябвало да приключи новата организация на придвижване по булевардите “Витоша “, “Патриарх Евтимий “ и улица “Проф. Фритьоф Нансен " в центъра на София.

Така в действие би трябвало да остане разпореждането на Административен съд София да бъдат абсолютно прекъснати дейностите осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмет по превоз Илиян Павлов по въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. “Витоша “, бул. “Патриарх Евтимий “ и ул. “Проф. Фритьоф Нансен " посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък

Според съда, неналичието на настоящ общоприет проект за организация на придвижването за сектора, както и за цялата община, обуславя извод за безпричинно осъществяване на дейности по въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването на посочените местоположения. Съдебният състав е открил и приел, че не са спазени условията по закон за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане, а точно не е извършена съгласувателна процедура на предварителния план на Генерален проект за организация на придвижването. Не е изпълнено и условието по алинея 2 - окончателният план на проекта да е утвърден от общинския съвет по предложение на кмета.

Определението на Върховен административен съд е дефинитивно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР