Празниците на изкуствата ПАРЦАЛЕВ – 2024 в родния град Левски

...
Празниците на изкуствата ПАРЦАЛЕВ – 2024 в родния град Левски
Коментари Харесай

Хилда Казасян и Плевенска филхармония представиха в Левски „Световното кино в музика“

Празниците на изкуствата ПАРЦАЛЕВ – 2024 в родния град Левски на любимеца на генерации българи, за поредна година са израз на любов и респект към Българския рицар на смеха и културно събитие за изява на гения в духа на Георги Парцалев.

На 17 юни в границите на Празници на изкуствата „ ПАРЦАЛЕВ ” – 2024, Хилда Казасян и Плевенска филхармония показаха „ Световното кино в музика “ в Летния спектакъл при НЧ„ Георги Парцалев – 1901 “.



Публиката имаше опция да се наслаждения на превъзходния концерт с диригент Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров.



Концертът – театър, втора част на плана на Хилда Казасян, събра феновете на филмовата музика, които имаха удоволствието дачуятмелодии от филмите " Имало едно време в Америка ", " Кръстникът ", " Убий Бил ", " Кабаре ", " Флашданс ", " Хубава жена ", филмите на Чарли Чаплин и мн. други, с напълно нов аранжимент, основан особено за плана от Христо Йоцов. Културното събитие с признателност към Хилда Казасян и Плевенска филхармония беше приветствано от зам.-кмета Елка Ангелова.



Най-младите почитатели на театралните обичаи в родния град на огромния Парцалев демонстрираха и потвърдиха на 18 юни,че изкуството живее в сърцата им за наслада на всички в празничната вечер.

Детският сценичен състав „ Патиланско царство “ при НЧ„ Георги Парцалев – 1901 “ гр. Левски показа „ Омагьосаната градина “ от Леда Милева с режисьори Даринка Богданова и Радослав Славеев, бурно приветстван от публиката.

Специална признателност за чудесния театър, за труда на децата, на режисьорите Даринка Богданова и Радослав Славеев, на родителите за поддръжката насочи от името на Община Левски, зам.-кмета Елка Ангелова.



Няма по какъв начин да не се радваме и гордеем,когато единствено за шест месеца е готова пиеса, която има към този момент две представления и се радва на подобен триумф, сподели госпожа Ангелова. И не инцидентно финалът на Празниците на изкуствата ПАРЦАЛЕВ – 2024 е със спектакъла на децата, тъй като те са вярата,отбеляза и връчи дарове обезпечени от локални производители от името на Общината.Цветя, дарове и нестихващи овации Детският сценичен състав „ Патиланско царство “ получи и от МКБППМН, НЧ„ Георги Парцалев – 1901 “,благодарната аудитория.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР