Huawei Technologies България и Русенският университет Ангел Кънчев“ стартират партньорство

...
Huawei Technologies България и Русенският университет Ангел Кънчев“ стартират партньорство
Коментари Харесай

Huawei Technologies България и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество

Huawei Technologies България и Русенският университет „ Ангел Кънчев “ започват партньорство за реализация на взаимни планове. Сътрудничеството дава опция на студентите от образователното заведение с интерес в региона на ИКТ бранша да се възползват от стипендиантските и обучителни стратегии на компанията.

„ Русенският университет е водач в цифровите просветителни технологии. Сътрудничество сред нашите две организации би било от изключителна изгода и за двете страни. Сигурен съм, че нашето партньорство ще бъде пълноценно “, съобщи учен Христо Белоев, ректор на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ .

„ За нас е чест да сключим партньорство с един от най-престижните университети в България, който е прочут с неговата разнообразна палитра от професионални посоки и специалности, както и с огромните триумфи на своите студенти в региона на осведомителните и информационни технологии и компютърни науки. В Huawei имаме вяра, че технологиите и образованието вървят ръка за ръка. Чрез партньорството с Русенския университет „ Ангел Кънчев “ желаеме да подкрепим младото потомство, което е мотор на цифровата промяна “, сподели Тери Ли, общоприет управител на Huawei Technologies България .

Акцент по време на срещата бе стипендиантска стратегия на Huawei – ICT Talents Training Seeds for the Future . Целта ѝ, дружно с световната стратегия Seeds for the Future, е да приготви студентите за действителния бизнес свят, да усъвършенства познанията им от софтуерна позиция, само че и да обогати лидерските им умения. Програмите са едни от главните обществено виновни акции на Huawei.

Тази година компанията ще награди 80 студента, всеки с по 2000 евро , като условията са до 11 ноември да се изпратят CV и мотивационно писмо на [email protected], а до 30 ноември да се изпрати малко видео до 3 минути по заложена тематика, обвързвана с модерните технологии. Едновременно с тази стратегия, искащите могат да се включат и в световната стратегия Seeds For the Future, чието онлайн образование ще се организира в средата на ноември.

Чрез стипендиатските и обучителните си стратегии Huawei откроява най-хубавите и стимулирани студенти в региона на осведомителните и информационни технологии и им дава нови благоприятни условия за развиване.

По време на срещата бяха показани и софтуерни решения за образование в електронна среда. Обсъдени бяха и взаимни начинания, които могат да слагат началото на още бъдещи планове сред Huawei Technologies България и Русенския университет „ Ангел Кънчев “.

За Huawei

Основана през 1987 година, Huawei е водещ международен снабдител на инфраструктура за осведомителни и информационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 чиновници и работи в над 170 страни и райони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и задачата на Huawei е да даде цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един изцяло обвързван, образован свят. За тази цел компанията подтиква повсеместната съгласуваност и предизвиква равния достъп до мрежите; компанията има за цел да даде облачни услуги и изкуствен интелект до четирите краища на земята, с цел да обезпечи превъзходната изчислителна мощност там, където е необходима; Huawei построява цифрови платформи, с цел да помогне на всички промишлености и организации да станат по-гъвкави, ефикасни и динамични; предефинира потребителското преживяване благодарение на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, без значение дали са вкъщи, в офиса или в придвижване.

За повече информация, апелирам посетете Huawei онлайн на или ни последвайте на:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР