Huawei и Chine Mobile инсталираха 5G мрежови предаватели на 6500

...
Huawei и Chine Mobile инсталираха 5G мрежови предаватели на 6500
Коментари Харесай

Изкачванията на Еверест може да се следят онлайн

Huawei и Chine Mobile инсталираха 5G мрежови предаватели на 6500 м. надморска височина под връх Еверест в Хималаите. В инсталацията са взели участие 100 служащи, които са качили на тази височина общо осем тона съоръжение. Така в най-високата планина на света към този момент има интернет със скорост 1 GB/s. Това е третият предавател в региона - предните два са също от тибетската страна на Еверест и са на височина 5300 и 5800 м.

" Условията, в които подготвихме и настроихме базовата станция за 5G мрежата, бяха извънредно сложни. 40 шерпи и 60 наши служащи участваха в инсталацията. Надяваме се, че по този метод връх Еверест ще бъде по-близо до доста откриватели и фенове на природата, и Huawei още веднъж сподели, че твърдо има вяра в технологията, която може да направи този свят по-добро място ", сподели Уанг Бо, шеф на отдела за доставка и обслужване на Huawei.

Така 60 години след първото сполучливо нанагорнище на Еверест и 45 години след първото публично премерване на върха, 5G мрежата ще разреши да се проследят онлайн бъдещите експедиции на в подножието на върха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР