https://www.facebook.com/PogledInfoЕвропа няма да реши проблема, първо, защото той не е

...
https://www.facebook.com/PogledInfoЕвропа няма да реши проблема, първо, защото той не е
Коментари Харесай

Европа - най-голямата опасност за България

https://www.facebook.com/PogledInfo

Европа няма да реши казуса, първо, тъй като той не е резултат единствено от груби политически неточности на нейните водачи, а справедлив резултат от обективните процеси в развиването на системата, които я водят до неизбежна гибел; второ, тъй като решението не зависи от нея, а в най-голяма степен от волята на Съединени американски щати, както и от оформящите се нови геополитически и стопански водачи на света. Геополитиката към този момент се основава на нови правила, които минимум се дефинират от Европа. Намерението мигрантите да се разселят във всички страни на Европейския съюз, няма да донесат никакви други резултати като се изключи че ще трансферират болката от болната на хубавичко глава. Това ще утежни още повече цялостното състояние в Съюза и ще го изтеза в допълнение. В последна сметка ще го съсипе, а с него и целия континент!

В началото на ХХ век Освалд Шпенглер разгласи в своята популярна книга „ Залезът на Европа “, че Европа, а дружно с нея и целият свят, е сложена пред нови компликации, които самата тя поражда и които обективно я водят към крах. Историята сподели, че икономическото господство, появяването на новите технологии, новите полезности и изключително успехите във войните, включително и в „ студените “, не анулира предопределението за никоя страна, нация и социално-политическа система. Можеш да отлагаш края; можеш да го отдалечаваш с пропагандни средства, даже да доказваш с видимо справедливи и правилни доказателства, че твоята цивилизация е всемогъща и безконечна, само че „ мъчително е да риташ срещу ръжен “ (Деян. 9:5), да нарушаваш, изопачаваш и отричаш Божиите заповеди и да живееш в несъгласие с тях.

Това, което е отредено да стане, постоянно става!

Все по-ясно се вижда какво костват така наречен „ европейски полезности “, „ високите приходи “, „ логиката на пазара “, „ демокрацията “, когато живееш в залеза, а той се сгъстява от ден на ден и повече, с цел да одобри дефинитивно тъмната и непрогледна нощ в гибелта на цивилизацията. Те точно я погубиха и те в този момент я водят към разумния й край!

Ситуацията през днешния ден с Европа демонстрира нелепостта и на основополагащия правила на нейното военно-политическо и икономическо обединяване: мултикултурализмът, лимитираният суверенитет, ликвидирането на националните страни, оповестяването на Европейски Съюз за цяла една цивилизация, наречена Европейска, учредена не на християнското обучение, а на силата и могъществото на пазара. Най-страшно бе изопачаването на понятието „ независимост “ – основно за хуманизма и Просвещението. Антихристиянската независимост да бъдеш подобен, какъвто решиш, и да правиш, каквото искаш, бе доведена до прекаленост и в директна диаметралност на християнското схващане като „ избор сред Бога и сатаната “. Това изцяло унищожи морала и устоите на обществото, оправда своеволието и разгула, насърчи индивида да си мисли, че е в правото си да се намесва в работата на Бога– даже и в сътворяването на индивида и неговия пол, образ, схващане.

И той се намесва: безочливо, нападателно, безконтролно, без да мисли, че следствията ще бъдат страшни.

Когато си толкоз горделив и самоволен, по какъв начин ще видиш, че над тебе виси заплаха, та и да проявяваш старания да отстраняваш заплахата и да преценяваш действителностите такива, каквито си.

Не, ти просто си жертван.

Обречени са и тези, които вървят по този път!

Особено в случай че са българи.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР