Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото поколение

...
Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото поколение
Коментари Харесай

Новият Христос на движението идва у нас

Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото потомство гръцки хореографи и една от новите звезди на европейската модерна танцова сцена. На 22 октомври, като част от Фокус Гърция на One Dance Week 2021, Пападопулос ще показа новата си театрална продукция - LARSEN C.
На пръв взор, LARSEN C е лъжливо семпла творба, съсредоточена върху упоритото проучване на ритмичните нюанси на придвижването. Човешкото тяло се трансформира в метафора на нереални понятия като " време " и " живот " или в естествени феномени като потока на водата, ерозията на земята или избледняването на светлината при залез слънце.

Хореографските хрумвания на Христос Пападопулос произтичат от феноменологична вероятност, която слага тялото в основата на всяко проучване. Театралните детайли като сценография и костюми са сведени до най-малко, а звукът и осветлението играят незначителна роля. Неговият метод постоянно изисква постоянството на погледа и преосмисляне на метода, по който възприемаме танца и света към себе си. В работата си Пападопулос изследва положението на преход от едно придвижване в друго, от вътрешен глас до деяние и задава въпроса дали дребна разлика в ритъма, светлината, телесното придвижване или даже незначителна смяна на силата на звука могат да трансформират напълно нашето усещане за това, което виждаме и по този метод да провокират нашето користолюбие.
Допълнителна информация за LARSEN C!
Билети за спектакъла ще намерите на касите на Easypay в цялата страна,както и онлайн от мрежата на EPAYGO.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР