Христо Цветков отново бе основното действащо лице при бегачите на

...
Христо Цветков отново бе основното действащо лице при бегачите на
Коментари Харесай

Рекордът при бегачите на Витоша 100 беше подобрен с 22 минути

Христо Цветков още веднъж бе главното настоящо лице при бегачите на Витоша 100. Той усъвършенства личния си връх с цели 22 минути и преодоля дистанцията от 100 километра за 7 часа 45 минути и 33 секунди.

Предишното му най-хубаво достижение бе през 2021, когато надскочи усъвършенства върха с близо пет минути.

Цветков приключи на огромна отдалеченост пред останалите, като втори се класира Пламен Панов с време от 8 часа и 38 минути, а след него финишира Даниел Кубашлиев с 8 часа и 55 минути.

" Малко съм отчаян, че не съумях да тичам под 7:40, бях подготвен за подобен резултат. Но изискванията в последните двадесетина километра бяха доста неприятни откъм тиня и действително там изпуснах графика. До 80-тия километър се движих за 7:40-7:39, само че след това стана доста кално, а аз бях с асфалтови обувки и взех решение да пожертвам да изгубя 3-4 минути в името на това да завърша без рухвания и травми, " разяснява триумфа си спечелилият пред БНР.

" През цялото време бягах, втора година съумявам. Витоша е задоволително бегаемо и бързо тресе, с цел да няма потребност да се върви, в случай че си добре квалифициран, " добави още той.

При дамите първа приключи Надежда Ангелова (9 часа и 19 минути), като близо 2 минути не ѝ доближиха, с цел да може и тя да се похвали с връх.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР