Христо Щерионов е новият главен директор на Главна дирекция "Гражданска

...
Христо Щерионов е новият главен директор на Главна дирекция "Гражданска
Коментари Харесай

Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" с нов шеф

Христо Щерионов е новият основен шеф на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГД ГВА) към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, написа.

. Щерионов обаче е краткотрайно на поста, до момента в който не бъде разгласен конкурс за длъжността.

Христо Щерионов е роден на 31 юли 1963 година През 1986 година приключва цялостния върховен курс на образование във ВНВВУ "Г. Бенковски ", компетентност "Инженер по употреба и ремонт на летателни апарати ".

Работи на летищата Безмер, Крумово, Божурище, като заема поредно длъжностите старши механик в авиационна ескадрила, борден инженер на вертолет Mи-8, заместник-началник по техническата част.

На летище София постъпва през 1992 година От 1999 година е заместник-директор по сигурност на употребата и спешно избавителната активност. От 2008 година е поредно заместник-директор и шеф на дирекция "Летищно обезпечаване на полети ".

От 26 юни 2013 година до февруари 2017 година е изпълнителен шеф на "Летище София " ЕАД, а по-късно за малко е шеф и на летище Пловдив.

В момента е шеф на една от най-важните дирекции в ГВА - Оператори, авиационна сигурност, въздушно пространство, търсене и избавяне и правно обезпечаване ". За неговия пост също ще се разгласи конкурс.

ГДГВА е организацията, която издава всички разрешителни в страната, свързани с гражданската авиация и лицензите за въздухоплавателни средства, за самолетни компании, разрешителните за полети и всичко, обвързвано с гражданската авиация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР