Христо Иванов се е срещал със Слави Трифонов веднъж и

...
Христо Иванов се е срещал със Слави Трифонов веднъж и
Коментари Харесай

Христо Иванов ходил при Трифонов след провала на първия мандат


Христо Иванов се е срещал със Слави Трифонов един път и то след неуспеха на кабинета на Има Такъв Народ, с цел да упорства тази неточност да се поправи с държавно управление на третия мандат. Това описа съпредседателят на „ Демократична България “ пред Нова тв. Самият Трифонов загатна за среща сред двамата в изявлението си пред Българска национална телевизия. Но не сподели по кое време се е състояла, а се опита да внуши, че всички политически водачи отиват при него на крайници, с цел да го молят за нещо.

Иванов съобщи, че срещата сред двамата е била на 7 август, тогава „ Демократична България “ към този момент бе декларирала, че няма да поддържа проектокабинета на Има Такъв Народ поради лицата в него.

„ Единственото най-важно нещо от тази среща беше, че това бе единствената ни среща. Повече от година е ясно, че Има Такъв Народ и Демократична България ще би трябвало дружно да се опитат да работят за бъдещето на страната. Ние организирахме една-единствена среща, и то най-после, за третия мандат. Тогава най-накрая Трифонов реши да се срещне със своите евентуални сътрудници “, сподели Христо Иванов.

„ Разговор би трябвало да има, това е работата на политическите водачи. Това къде ще се забележим, няма безусловно никакво значение – дали ще е в кафене, или ще е в парка. С кого да преговаряме? Това е сътрудникът, който са избрали хората, аз не мога да вземам решение вместо тях. Опитвам се да повеждам диалог, а най-после споделям за какво не поддържам мандата на Има Такъв Народ – това е честният метод “, е тезата на съпредседателя на „ Демократична България “.

„ Трифонов е концентрирал в себе си всички решения на Има Такъв Народ. Беше препоръчан безусловно неприспособим състав на Министерски съвет, политики, които не дават отговор на нашите задължения. Това беше едностранен развой. Хората не са излезли да стачкуват против един водач с бухалка, който ръководи самичък, с цел да получат най-после същия “, сподели още Иванов.

Христо Иванов разкри, че е отишъл на срещата със Слави Трифонов, с цел да опита да го убеди, че след „ издънката с първия мандат “ е доста значимо с третия „ да се поправят проблемите “.

„ Когато казваш, че с 65 депутати ще управляваш самичък и слагаш министри, които са същински бушони, ти отваряш вратата структурно за корупционни въздействия. Представяте ли си по какъв начин отиваме в болница за интервенция и в един миг казвате „ Не ми пука, че този човек, който ще ме оперира, не е хирург “. Няма да стане, това е смешно. Това беше най-слабият проектокабинет в историята на България “, сподели Христо Иванов в коментар за какво Демократична България не поддържаха кабинета на Има Такъв Народ.

Той изясни и за какво „ Демократична България “ няма да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия: „ Ние още декември сме споделили на гласоподавателите с какви условия се явяваме – да, подготвени сме да преговаряме с Българска социалистическа партия, да търсим общи болшинства, да приказваме за правосъдна промяна. Но има едно нещо, което не може да създадем – не може да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия. Бяхме подготвени още преди връчването на мандата да се избегне обстановката на клинч, в която сме сега. Бяхме подготвени да преговаряме с Българска социалистическа партия мандатът да се връчи на ИБГНИ. Ако се бяхме разбрали с Корнелия Нинова и тя беше приела, че има нещо по-важно от нейната опция да влезе в предизборна акция като финален мандатоносител, щяхме да сме по-близо до сформиране на държавно управление и надалеч от трети избори “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР