Христо Христов е икономически блогър с многогодишен опит на мениджърски

...
Христо Христов е икономически блогър с многогодишен опит на мениджърски
Коментари Харесай

Енергийната криза, а не ЕЦБ е основен виновник за инфлацията в Европа | Е-кономика, 22.11.2022

Христо Христов е стопански блогър с дълголетен опит на мениджърски позиции. Заемал е и управителни функции свързани с корпоративната връзка. Освен че е взел участие в редица стопански конгреси, той е шест години поред част от уредниците на състезанието „ Най-добра българска компания. “

“Инфлацията, която следим в Европа е в огромна степен предизвикана не от паричната политика на ЕЦБ, а от външни фактори, като повишаването на енергийните запаси. ” - споделя икономическият блогър Христо Христов

Според госта, увеличението на главния лихвен % на този стадий няма да докара до бързо реализиране на задачата от два процентна инфлация на годишна база.

“Разглеждайки инфлацията през хармонизирания показател на потребителските цени, виждаме просто една цифра. Но влизам в детайлите на този показател, виждаме че действително видяно повишаването на храните варира сред 20-30 %, а зад това повишаване съществени стоят цената на горивата и газа. ”

За Христо Христов политиката на Русия не е нова и е продължавала с години, само че в този интервал Европа не е подхванала стъпки към диверсификация.

“Сега се опитваме да наваксаме и то извънредно бързо, само че това са мудни процеси. ”

Гостът разяснява и какви индикации идват от страна на ЕЦБ и каква може да бъде политиката на ЕЦБ в близкото бъдеще. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР