Христо Христов, Директор на Специализираното звено за разследване на авиационни

...
Христо Христов, Директор на Специализираното звено за разследване на авиационни
Коментари Харесай

Експерт разкри каква може да е причината за самолетната катастрофа с две жертви край Ихтиман

Христо Христов, Директор на Специализираното звено за следствие на авиационни събития в транспортното министерство, разкри каква може да е повода за самолетната злополука с две жертви край Ихтиман.

``
реклама

" В случая имаме очевидци, които са видяли какво се е случило. Те ни описват, че след излитането в 11,20 ч., две минути по-късно са го видяли на сред 60 и 80 метра височина. Прави маньовър, след което прави свредел към земята. Самолетът е изпаднал без скорост и се срутва, потегля към земята, въртейки се като тирбушон. На височина 4-5 метра съумява да се стабилизира и изправи, само че от тази височина пада като камък.

Има правила в авиацията, които би трябвало да се съблюдават - подвига се на 100 метра и след това се вършат маньоври наляво или надясно. Една от евентуалните аргументи е водачът да е направил неточност. През 2016 година той е придобил право за ръководство на аероплан, а през 2018 година му е презаверен билета за още две години - до 30 август 2020 година Медицински е бил кадърен за ръководство на подобен дребен свръх лек аероплан. Трябва да се налетят 25 часа, с цел да получиш лиценз, това може да отнеме и година и половина.

Това е като придвижването по пътищата - човек, имайки самочувствитео, че е водач, иска да му изцеди всички въззможности на самолета, и някой път минава границата на допустимото. Не мога да кажа, че тук водачът е минал границата, само че това ще го потвърди експертизата ", съобщи Христов пред " Нова телевизия ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР