Христо Гълбачев, изпълнителен директор на "Астрал Холидейз" - фирмата -

...
Христо Гълбачев, изпълнителен директор на "Астрал Холидейз" - фирмата -
Коментари Харесай

Ангелкова и Горанов ще обсъдят възможността за данъчни облекчения за засегнатите хотели от Томас Кук

Христо Гълбачев, изпълнителен шеф на "Астрал Холидейз " - компанията - медиатор за България на обявилата банкрут "Томас Кук ", прикани притежателите на хотелите, които работя с английския туроператор, както и представителите на транспортните компании, които вършат прехвърлянията на гостите до летищата във Варна и Бургас, да не трансформират предоставените услуги, за не пострадат туристите и да не се навреди на имиджа на Българи като туристическа дестинация.

Той заяви това след днешна среща в Министерството на туризма с присъединяване на министър Николина Ангелкова, посланика на Англия Ема Хопкинс и представители на туристическия бизнес по тематиката с банкрута на туроператора.

Гълбачев осведоми, че има заплаха част от туристите да няма къде да бъдат настанени. От два дни имаме диалози с много български хотели туристите да останат там, където са си платили, посочи той и добави, че по-голямата част - 95 на 100 от хотелиерите са реагирали професионално. Друга част обаче са предявявали неоснователни искания към клиентите и са ги карали да си заплащат в брой или с кредитни карти.

Гълбачев заяви още, че по негова информация един от най-големите хотели в "Слънчев бряг " ще затваря на 29 септември, а там сега са над 93 туристи на "Томас Кук ". За тези хора са открити различни разновидности, само че сходни обстановки са доста, добави той. Друг проблем е обвързван с прехвърлянията на туристите до летищата във Варна и Бургас, тъй като някои от транспортните компании са желали предплащане.

Общо в България са към 6000 туристи по линия на "Томас Кук ", като от тях едвам 10 на 100 са туристите от Англия, а останалите са от Полша, Холандия, Германия, скандинавските страни. Около 50 са хотелите, които работят у нас с тази компания.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че обстановката е тежка и ще се отрази на сезон 2020 година и добави, че загубите възлизат на много милиони левове и това ще сътвори големи усложнения в бранша. Ангелкова осведоми, че следва с финансовия министър да бъде разисквана опцията за възможни данъчни облекчения за засегнатите хотели.

Днес министърът е уверила представителите на туристическия бизнес, че ще им бъде оказано цялостно подпомагане, разисквани са били благоприятни условия за подаване на групов иск от страна на хотелиерите, с цел да защитят правата на бранша.

Посланикът на Англия Ема Хопкинс увери, че английското посолство прави всичко допустимо, с цел да може туристите да се приберат вкъщи, като детайлите за полетите ще се разгласяват на специфичен уебсайт.

Министър Ангелкова осведоми още, че представителствата на "Томас Кук " в Полша и Холандия са оповестили през днешния ден, че стопират активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР