Христо Динев е новия временен шеф на Специализираната прокуратура, реши

...
Христо Динев е новия временен шеф на Специализираната прокуратура, реши
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с нов временен шеф, реши ВСС

Христо Динев е новия краткотраен началник на Специализираната прокуратура, реши прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Той беше административен началник на Софийската градска прокуратура от 2014 до 2016 година, само че подаде оставка по здравословни аргументи. Преди това беше началник на Софийската районна прокуратура.
През май за краткотраен административен началник на спецпрокуратурата бе определен Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура(ВАП), само че през днешния ден решението беше анулирано. Постът се освободи, откакто титулярът Димитър Франтишек Петров подаде оставка.
Прокурорската гилдия одобри за сведение молбата за овакантяване на Висш съдебен съвет на представителят Даниела Машева. Оставката ще бъде прегледана от кадровиците на утрешното правосъдно съвещание. Машева се връща във Върховната касационна прокуратура, а съгласно неофициална информация ще стане един от заместниците на основния прокурор Иван Гешев. Машева е вторият член на Прокурорската гилдия, който напуща Висшия правосъден съвет. Преди нея, с цел да заеме същата позиция, оставка подаде и членът на Прокурорската гилдия Пламена Цветанова. Тя влезе в Съвета от парламентарната квота, само че депутатите към момента не са разкрили процедура за избор на нов член.  
За Машева, която е от професионалната квота, процедурата беше задвижена още през днешния ден. Заради епидемиологичната конюнктура бяха препоръчани промени в изборните правила, по които на следващия ден ще би трябвало да се произнесе и Пленумът на Висшия правосъден съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР