Християна Тодорова ще бъде съдия за България при ансамблите на

...
Християна Тодорова ще бъде съдия за България при ансамблите на
Коментари Харесай

Християна Тодорова: Момичетата трябва само да бъдат концентрирани, спокойни и да си хванат уреда

Християна Тодорова ще бъде арбитър за България при ансамблите на 40-о международно състезание по художествена гимнастика в испанския град Валенсия.

Тя изгледа снощната подиум подготовка, на която българките играха добре на пет обръча, само че позволиха неточности на три ленти и две топки.

" Много съм удовлетворена от обръчите, тъй като в действителност изиграха едно доста устойчиво комбиниране. Изглеждаха доста стимулирани и играха с доста мощ. С лентите и топките позволиха неточности, само че имам вяра, че по време на многобоя в петък ще устискат ще си изиграят съчетанията. Нормално е да има напрежение. Тези неточности ги приписвам на това ", разяснява Тодорова, която е интернационален арбитър и член на Техническия комитет към Европейската гимнастика.

Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро призна, че към този момент извоюваната квота за олимпийските игри би трябвало да даде успокоение на състезателките.

" Момичетата имат да пазят международна купа, само че въпреки това си имаме извоювана квота за олимпийските игри, тъй че дано да бъдат спокойни. Най-важната част са я свършили, би трябвало единствено да бъдат съсредоточени и деликатни, спокойни и да си заловен уреда. Абсолютно всички тимове играят на доста висока стойност. Претендентите за медали играят на една и съща висока стойност, чистата игра ще донесе медалите ", добави тя.

Столичанката показа и страстите си от паметния за нея 7 август 2016 година. Тогава, тя дружно с Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова стъпиха на почетната стълбичка в Рио де Жанейро.

" Аз още не мога да осъзная, че са минали седем години. Имам възприятието, че са минали 3-4 години от спечелването на този наш орден. Това са страсти, мемоари до живот. Наистина всякога когато виждам нещо обвързвано със олимпиадата, страстите връхлитат в мен и мисля, че по този начин ще остане вечно. Това са едни от най хубавите ми моменти освен в спортната ми кариера, само че и в живота. Все още си виждам медала понякога. Майка ми го е поставила по този начин на доста хубаво, видно място у нас, всички да го виждат, когато идват на посетители ", сподели Тодорова в изявление за БНР.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР