Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академияСъздава се организация

...
Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академияСъздава се организация
Коментари Харесай

Транспортират със Спартан пребития в Охрид българин

Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия

Създава се организация секретарят на културния клуб „ Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков да бъде превозен със аероплан от Република Северна Македония до България, оповестиха от Министерството на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия, потвърдиха от болничното заведение.

По-рано през днешния ден от прессекретариата на президента оповестиха, че България има подготвеност да провежда въздушната евакуация на Християн Пендиков и да обезпечи неговото лекуване.

Българска телеграфна агенция напомня, че евродепутатът Андрей Ковачев заяви нощес, че секретарят на културния клуб „ Цар Борис Трети " в Охрид е бил пребит. Ковачев посочи, че нападателите са били трима и са разпознати. Самият той се е опитал да беседва с потърпевшия по телефона, само че не е съумял, тъй като момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

От Министерство на защитата прецизираха, че най-вероятно Пендиков ще бъде превозен със аероплан " Спартан ", само че поради метеорологичните условия не могат да потвърдят по кое време ще излети самолетът.

В диалог със служебният министър-председател Гълъб Донев министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски изрази подготвеност за поддръжка при превозването със аероплан на Християн, както и за цялостно следствие на случая и заблуждение под отговорност на причинителите.

Представители на посолството на България в Скопие отпред с дипломат Ангел Ангелов са в Охрид и реализират непрестанен контакт със секретаря на клуб " Цар Борис Трети " Християн Пендиков и всички институции в Северна Македония.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР