Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на

...
Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на
Коментари Харесай

МВнР ще предостави жилище на Християн Пендиков

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му даде. Това заяви служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция във ведомството.

В понеделник Пендиков беше изписан от Военномедицинска академия (ВМА).

Настаняването ще се случи след няколко дни. Министерство на външните работи е отпуснало и дневни пари на Пендиков, които ще разрешат на него и майка му да се устоят , до момента в който са в България, тъй като те считат, че все още има опасност за тях в Република Северна Македония при вероятно тяхно завръщане, изясни Милков.

Предстои среща на Пендиков със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, на която да бъде конкретизирано в каква степен и дали на него му е нужна защита на територията на страната ни, с цел да не стане той жертва на провокация, сподели още министърът на външните работи.

Николай Милков изрази вяра за бързо решение на въпроса с поданството на Християн Пендиков.

Християн Пендиков беше атакуван на 19 януари 2023 година в Охрид . На 20 януари беше превозен от Република Северна Македония до България с държавния аероплан „ Фалкон “ и признат за лекуване във ВМА. При приемането на Пендиков в болничното заведение медиците установяваха голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст.

Опитите за надграждане, за усмиряване на връзките сред България и Република Северна Македония бяха минирани от едни съответни дейности на управляващите в Скопие, които по извънредно неубедителни аргументи, в нарушаване на авансово дадените уверения, не позволиха отдаването на респект към Гоце Делчев.  Това сподели служебният външен министър на брифинг в Министерството на външните работи през днешния ден. 

Изказването му е във връзка със обстановката към честването на 151 години от рождението на Гоце Делчев в Република Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР