Християн Пендиков, който по-рано тази вечер бе транспортиран от Република

...
Християн Пендиков, който по-рано тази вечер бе транспортиран от Република
Коментари Харесай

Задържани са нападателите на Християн Пендиков

Християн Пендиков, който по-рано довечера бе превозен от Република Северна Македония, е приблизително тежко, само че без заплаха за живота.

 

Задържани са нападателите на Християн Пендиков, секретар на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид. Това заяви през днешния ден сбито министерството на вътрешните работи на Северна Македония. 

Полицейски чиновници от СВР Охрид днес 20.01.2023 година задържа С.К., С.К. и И.С., всички от Охрид.  Арестите са били извъртшени в съгласуваност с ОДП Охрид за изясняване на случая на физическо нахлуване над Н.П. (21) от Охрид, обявено на 19.01.2023 г. 

След цялостно документиране на случая ще бъде подаден отчет до способената прокуратура в Охрид, се споделя в известието, добавя news.bg.

Припомняме, че по-рано днес Пендиков бe настанен в реанимацията на ВМА и е под непрекъснато лекарско наблюдаване.

По-рано довечера той беше превозен от Република Северна Македония до София. Състоянието му е приблизително тежко, само че без заплаха за живота. Веднага откакто е признат във Военномедицинска академия, са му направени всички нужни проучвания и съвещания за уточняване на неговото положение. Медиците са установили голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. Назначени са спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект, оповестиха от Министерството на защитата.

Най-вероятно ще се наложи Пендиков да бъде опериран във ВМА, по думите на заместник-министъра на опазването на здравето Александър Златанов.

Междувременно страната ни е уведомила за случая интернационалните ни сътрудници, институциите на Европейски Съюз и полевата задача на ОССЕ в Скопие. В информацията до тях се подчертава върху сериозността на обстановката с правата на българите в Северна Македония и се показва упованието на България тези въпроси да не бъдат подценявани, а адресирани по подобаващ метод.

" Типично закононарушение от ненавист " - по този начин дефинира побоя над Пендиков министърът на външните работи Николай Милков, представен от националното радио.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР