Хранителните добавки се използват с различни цели. Повечето от тях

...
Хранителните добавки се използват с различни цели. Повечето от тях
Коментари Харесай

Пълнеем ли от хранителните добавки?

Хранителните добавки се употребяват с разнообразни цели. Повечето от тях нямат непряк резултат, който да е обвързван с натрупването на килограми, заради естеството на потребността от техния банкет. Обикновено те се предписват на хора, които не поемат задоволително хранителни субстанции и даже интензивното им взимане не може да докара до внезапна смяна на тежестта.

Добавки със наличие на желязо, да вземем за пример, които се използват от анемично заболели, предизвикват неведнъж гадене, възприятие на стомашен дискомфорт, стомашно разстройство или запек, само че не подтикват напълняването.

За разлика от тях съществуват редица богато компилирани хранителни добавки, които съдържат особено подбрани съставни елементи, които да подтикват трупането на мускулна и обща маса.

Тяхната целева група хора са тези, които се занимават с бодибилдинг, културизъм или са трениращи интензивно спортисти. Някои комплицирано съставни добавки се грижат за поддържането и управлението на тежестта на онкоболни, на хора със синдрома на раздразненото черво, с кистозна фиброза, страдащи от анорексия, синдрома на Крон или СПИН. Тяхното деяние е ориентирано към бързото и пълноценно доставяне на организма на болния със необятен набор от хранителни субстанции.

Ето някои детайли от хранителни добавки или комплекси-хранителни добавки, които се свързват с повишението на тежестта:

1. Протеинови шейкове. Обикновено протеиновите шейкове се употребяват за повишение на мускулната маса. Съставляват се най-вече от суроватъчен протеин или млечни протеини, както и/или такива, извлечени от яйце. Тези артикули са с високо наличие на въглехидрати- под формата главно на малтодекстрин (високо гликемичен, комплициран въглехидрат) и фруктоза (просто захар с генезис от плодове).

Те са извънредно потребни за наддаване, защото доставят организма с нужното количество от качествени калории, нужни за вярното и оправдано струпване на мускулна маса.

2. Ленено масло. Лененото масло съдържа полиненаситени мазнини. То е един най-хубавите източници на Омега 3 есенциални мастни киселини. " Есенциална " в тази ситуация значи, че тялото не може да създава единствено тази лой и затова тя би трябвало да бъде получена посредством вярното хранене или посредством добавки.

Другият тип незаменими мастни киселини са Омега-6. Омега 3 оказват помощ за възстановяване работата на имунната система, производството на телесна сила и и за построяването на хормоните. 1 супена лъжица ленено масло доставя 120 калории, които въздействат на повишението на тежестта.

3. Мултивитаминни и минерални комплекси. Те са от значително значение, с цел да сме сигурни, че тялото ни работи при оптималната успеваемост. Защо? Защото най-просто казано, без витамините и минералите ще бъде невероятно да се преобразува храната, която консумираме в хормони, тъкани и сила. Витамините усилват обвързваните с протеина процеси, което провокира химични реакции, като да вземем за пример: построяването и оформянето на мускулите, изгарянето на мазнините и производството на сила.

 Пълнеем ли от питателните добавки?

Чрез минералите мозъкът получава вярно осведомителни сигнали от тялото. Те се грижат за салдото на течностите, мускулните контракции и производството на сила, както и за построяването на мускулите и костите. При здрави хора, които одобряват дълготрайно такива обогатени комплекси може да настъпи известно повишение на тежестта.

4. Креатинът. Креатинът е метаболит, създаван в организма, състоящ се от три аминокиселини: Л-метионин, Л-аргинин и Л-глицин. След като доближи до мускулите, той се трансформира в фосфокреатин (креатин фосфат), който се грижи за обезпечаването на вътреклетъчния транспорт на сила в клетките.

Креатинът се свързва с производството на аденозин трифосфат, което дава опция за увеличението на мускулната мощ и маса.

Също по този начин креатинът усилва телесното тегло, като способства задържането на течности в мускулните кафези. Ако взимате тази добавка, още на втората седмица ще забележите смяна и повишение на мускулната и общата маса.

5. Глутаминът. Л-глутаминът е аминокиселина, най-често срещаната в мускулните кафези. Тя се освобождава от мускулите по време на физически стрес (като да вземем за пример: мощно изтощителните тренировки или подлагането на диета).

Тази аминокиселина освен е потвърдено, че е значим антикатаболен сътрудник (предпазва мускулите от катаболното деяние на хормона кортизол), тя също по този начин покачва качествената отбрана на имунната система; форсира възобновяване на тъканите и подкрепя увеличението размера на мускулите, което покачва и общото тегло.

6. Таблетки с аминокиселини от черен дроб. Тези таблетки са извлечени от говежди или телешки черен дроб, а културистите ги употребяват от десетилетия. Най-важното нещо за тях, с цел да се подсигурява качеството им, е да бъдат създадени с най-висока точност и да бъдат пречистени от мазнините, холестерола и другите примеси, които се съдържат в черния дроб. Приемът на тази добавка усилва мускулната маса, както и общото тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР