Храните, които помагат на човек да излезе от депресивно състояние,

...
Храните, които помагат на човек да излезе от депресивно състояние,
Коментари Харесай

Храни помагащи да преборим депресията

Храните, които оказват помощ на човек да излезе от депресивно положение, надалеч не са тези, към които първо протяга ръка. Много хора прекаляват с кафе, сладко и алкохол, когато са в меланхолия. Това обаче единствено ускорява съществуващия проблем. Подходящата хранителна терапия би могла да се окаже най-подходящото средство за битка с депресията.

Аминокиселините оказват помощ на организма да създава невротрансмитери, които оказват въздействие върху настроението ни. Храни с богато наличие на аминокиселини са пуешко месо, пиле, риба, фасул, бадеми, авокадо, кашкавал, тиквено семе и банани.

 Храни помагащи да преборим депресията

Тялото се нуждае от витамин В6 за превръщане на аминокиселините. Източници на В6 са храните, като риба звук, говеждо месо, нахут, сини сливи.

Друг значителен витамин е В12. Той играе значима роля при преобразуването на аминокиселините в невротрансмитери. Набавете си този витамин посредством мляко и яйца, пиле, раци, миди и стриди, сьомга и пуешко.

Фолиевата киселина е значим хранителен детайл, изключително за дамите в детеродна възраст. Според някои проучвания, хората които страдат от меланхолия, съвсем във всички случаи имат ниски равнища на фолиева киселина.

 Храни помагащи да преборим депресията

Това предизвиква признаци на безпокойствие, а в по-тежки случаи даже шизофрения. Богати на фолиева киселина са пуйка, леща, аспержи, зеле, ряпа, пъстър и черен фасул, спанак и нахут.

Проучване демонстрира, че болните от меланхолия бързо се възвръщат след нескончаем банкет на магнезий. Той оказва помощ също при тревога и бодърствуване, които също са причинители на депресията. Набавете си магнезий посредством овесени трици, спанак, ечемик, фасул, артишок и тиквено семе.

Човешкият мозък изисква цинк за производството на гама-амино маслената киселина, която облекчава тревогата и раздразнителността, постоянно свързвани с меланхолия. Богати на цинк храни са раци, стриди, пуйка, кисело мляко, тиквено семе.

Витамин Е, като се изключи че е мощен антиоксидант оказва помощ и при признаците на меланхолия. Богати на този витамин са бадемите, спанак, доматен сок, ряпа, сладки картофи, лешници.

Омега-3 мастни киселини – набавете си ги посредством ленено семе, риба, орехи, сардини и сьомга.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР