Храненето по лунния календар е чудесен начин да хармонизирате хода

...
Храненето по лунния календар е чудесен начин да хармонизирате хода
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – вторник – 15 март 2022

Храненето по лунния календар е превъзходен метод да хармонизирате хода на всички процеси в тялото и даже да подредите съществуването си по някакъв метод. Така че не подценявайте помощта на Луната при правенето на дневното меню и при планирането на очистителните процедури и дните на недояждане.

Приближава пълнолунието и може някои да усещат тежест, вътрешен дискомфорт, чувство за затлачване на организма, тогава изцяло преминете на вегетарианска храна или проведете недояждане. Например, добре е да организирате „ ябълков ден “ или ден, в който ще пиете единствено пресни сокове. Продукти на деня са също бадеми, ябълки и круши.

Дори и да не съумеете да гладувате, пробвайте се да употребявате допустимо минимум разнообразни храни в диетата си. Сега е прекомерно дейна астралната сила, което значи, че бързо идва, само че и бързо си отива, по тази причина би трябвало да се поддържа виталният тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето през днешния ден е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се подготвя храна от полуфабрикати, с доста подправки. Лунният календар не разрешава яденето на доста мазни храни и мощно се предлага да се понижи количеството сладко. Да се заобикалят храни с горчив усет. Може да се поглезите с деликатесни неща от разрушени белтъци и сметана.

ЗЕЛЕНА САЛАТА С БАДЕМИ

Продукти: 150 г тиква, 4 супени лъжици семена от нар, 100 г рукола, 1/2 портокал, 1/3 от лимон, 4 супени лъжици зехтин, 1 шепа бадеми, балсамов оцет, черен пипер и сол на усет.

Приготвяне: Запечете бадемите в изсъхнал тиган.

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета, поръсваме със зехтин и печем във фурната на 200°C до златисто.

Междувременно направете дресинга: смесете портокалов сок, лимонен сок, зехтин, сол и черен пипер.

След това смесете рукола, бадеми и семена от нар, прибавете получения дресинг, разбъркайте. Разстиламе салатата в паница, тиквата - от горната страна. Добавете балсамов оцет, сол и черен пипер на усет.

Мезе за ракия

По Иван Вазов: - „ Зелена туршия, нарязана, поляна с дървено масло и посипана обилно с червен пипер “.

По Кирил Христов: - „ Зеле като кехлибар (в зехтинец (уж току-тъй, за лек, а плува!) и с червен пиперец (не чирашки, а от мъж умел поръсено: юнашки) мастика да пие!”ю “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР