Храненето има огромна психологическа роля, затова е важно да проумееш,

...
Храненето има огромна психологическа роля, затова е важно да проумееш,
Коментари Харесай

8 заблуди за храненето и добрата форма


Храненето има голяма психическа роля, по тази причина е значимо да проумееш, че храната не може да ти бъде зложелател, по този начин както не може да ти бъде другар, душеприказчик, ухажор и въобще прочувствен сурогат от какъвто и да е тип!

Храната е просто гориво със съответна енергийна стойност и степен на полза за тялото ти и действието му. Просто гледай на нея като на количеството и типа бензин, който сипваш в резервоара на колата.

Това значи, че би трябвало да изразходваш повече калории, в сравнение с приемаш за деня! Няма универсална формула, която да работи еднообразно добре за всеки, само че има някои съществени правила, които работят за множеството хора.

Примерно, в случай че пиеш чаша вода на всеки 30 мин, най-вероятно ще вървиш много постоянно до тоалетната. Ако не ядеш никакви белтъчини, мъчно ще качиш мускулна маса. И ето тук измежду тях е и концепцията за калорийния баланс, чиято рожба е понятието „ калориен недостиг “.

Калорийният баланс е „ равенството “ сред признати и изразходени калории, което най-често е неравноправие, водещо тежестта надлежно нагоре или надолу.

Именно по този начин работят всички хранителни режими, които имат резултат – в края на деня оставят сметката ви на минус, с цел да можете да черпите от аварийните ресурси, в тази ситуация „ мазнините “.

View this post on Instagram

A post shared by (@stefanterziyski) on Oct 7, 2020 at 1:40pm PDT

 

След като прочетоха това нагоре от съюза на гастрономите проведоха шведска маса на колелца, за „ да оправят “ салдото, само че да не намалее броя на ивентите. Истината е, че безкрайните часове на пътеката, в парка, на велоергометъра у дома (преди да стане най-скъпата закачалка) могат да бъдат туширани с няколко размаха на приборите за хранене.

Пример: един 75кг човек, който върви всеки ден по 1 час, при скорост 5км/ч, би изгорил почти 320 ккал или прави 1600 ккал за 5 дни. Ако резервира метода си на хранене се чака до седмица да смъкна 0.5 кг. Ако същия човек добави единствено 2 филийки самун дневно, обаче, ще би трябвало да върви още 47 дни по един час дневно, с цел да реализира същия резултат. Сами се сещате какъв брой обезкуражително би било това.



Има и различен вид,, можеш да правиш комбиниране от аеробни и силови занимания, както и такива със лична тежест. Тогава калкулацията ще е много по-различна, а въпросният един час би минавал къде по-неусетно. Такъв е казусът с тренировките (в идната статия).

 

Тук е момента да се обърна към огромна част от вас, които стигнаха дотук, и да ви благодаря.

Следващите редове са за тези, които считат, че в случай че жена хване лост във фитнес залата, това автоматизирано ще направи ръцете й въжета от мускули, а раменете – колкото касата на вратата. Можете да поемете надълбоко въздух – това няма да ви се случи нито за ден, нито за месец, нито за година.

Освен, в случай че не се предприеме съществено и целеустремено хранене, възобновяване и добавка на лекарства, няма никакъв риск за уважаемите дами „ да станат бодибилдъри “.

Причините за това са доста, само че в основата стоят предпоставки, свързани с мъжките и женските хормони. И въпреки всичко имам нещо положително за вас – при дамите силовите тренировки могат да доведат до доста по-бързо и продължително усъвършенстване на тежестта и по-важното: на формата! С две думи: с цел да коригираш тежестта си - захвани се с тежести!



Може към този момент да сте го чували, правилно е – показанията на кантара в действителност не са от голяма важност. Едни и същи килограми могат да наподобяват по радикално друг метод „ върху тялото “ ви и определящото за това напълно не е височината ви, възрастта или прическата!

Ето графика, основана на, правилно – в друга възраст и с друга височина, само че с тествано еднообразно тегло. Уверявам ви, че това, което ги отличава не е, че някои имат „ наедрял кокъл “ или пък „ задържат вода “. Различават се главно по метода си на спортуване.

 

 

Няма потребност „ да се прочистваш “, тъй като тялото ти е задоволително умна машина, която го прави сама. Винаги би трябвало да подхождате скептично към сходни трендове. Понякога те са доста мощни и могат да увлекат доста хора и да „ удавят “ възможностите им за здравословен метод на живот, оставяйки след себе си провали на храносмилателната система. Стремежът към устойчиви, а не краткотрайни резултати е факторът, които ще ви спасят в моменти на осведомително лудост. .


Без значение дали става въпрос за въглехидрати, белтъчини или мазнини, резултатът от хранене, което изключва изцяло някой от макронутриентите, е крах , тъй като не е здравословно за непрекъснато, нито пък стабилно във времето. Решението е да следвате тази универсална скица за сформиране на менюто си всеки ден!

 

Автор: Стефан Терзийски
 

Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР