Храната на масата ни е важна не само за здравето

...
Храната на масата ни е важна не само за здравето
Коментари Харесай

Вижте кои са храните, за които кожата ще ви благодари

Храната на масата ни е значима освен за здравето ни, само че и за хубостта и положителната форма. Всички знаем, че измежду най-вредните за кожата храни са пърженото, захарта, солта, кофеинът. Но кои са положителните?

Водата. Разбира се, тялото ни е вода в огромната си част. Затова не е необичайно, че тя играе значима роля в битката с процеса на стареене. Пийте постоянно, с цел да поддържате функциониращите органи и стави във форма, да помогнете на метаболитните процеси и да хидратирате кожата.



Нарът - богат е на витамини и антиоксиданти и оказва помощ в битка с уврежданията от слънцето.

Шоколадът - да, шоколадът. Той съдържа флавоноиди – антиоксиданти, които оказват помощ за хидратацията на кожата и я поддържат в добър тонус.

Екстра върджин зехтинът е добър поради Омега-3 мастните киселини, които са потребни за кожата.

Боровинките са богати на антиоксиданти и спомагат за поддържане на еластичността на кръвоносните съдове, намалява кръвното налягане. Антиоксидантите пък, какъвто е расвератролът, ни защищават от прибързано стареене.



Зеленият чай пази кожата от ултравиолетовите лъчи. Оранжево-червените зеленчуци съдържат доста бета каротин, ликопен и други растителни пигменти, които придават хубав и здравословен загар на кожата.

Зелените листни зеленчуци като спанак и къдраво зеле са противовъзпалителни, борят се против стареенето и съдържат витамини К, А, С и Е.

Пуешкото месо е богато на цинк и селен - те пазят имунната система и се борят против възпалителните процеси в организма.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР