Храната е изключителна част от всяко вълнуващо пътуване. Опознаването на

...
Храната е изключителна част от всяко вълнуващо пътуване. Опознаването на
Коментари Харесай

10-те най-добри кулинарни дестинации за 2023 г.

Храната е изключителна част от всяко вълнуващо пътешестване. Опознаването на културата постоянно минава през кулинарни открития, опознаване на историята, географията и климатичните особености на страната, която посещаваме, а достоверните ястия могат да ни предложат всичко това в едно плато в паница.

Списъкът на най-хубавите кулинарни дестинации в света има за цел да осведоми пътешествениците и да им подскаже да опитат най-вкусните ястия, които светът към момента не познава. Ето някои от най-хубавите кулинарни дестинации, които може да включите в листата си за пътешестване през 2023 година:

1. Измир, Турция

Турският град на източното средиземноморие предлага обилие от морска храна, постоянно уловена и сервирана на лодка. Популярната туристическа дестинация набира от ден на ден почитатели, откакто Турция сполучливо се нарежда измежду водачите на туристически артикул през последните 10 години с богатата си история, просвета и отлична кухня, поднесена с чудесно обслужване.

След като изследвате Истанбул, Кападокия и Анкара, посетете и Измир, където ще опитате апетитен и апетитен дюнер кебап, саралия, разнородни мезета и локални вегетаирански специалитети. Влиянието от егейската кулинария, от характерните османски подправки, гръцката кухня и щипка френско въздействие се усеща във всяка паница. Тук има обилие от здравословни храни като свежи салати, морски храни и доста зеленчуци, нормално печени на скара.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by L'aura Kitchen Bar & Pier Rıhtım (@laurakitchenbarizmir)

2. Тоскана, Италия

Тоскана не е единствено изумителни пейзажи и средновековни градчета, а и вкусна и семпла италианска храна, запазила рецептите от епохи насам. Всеки ресторант предлага домашно готвени ястия, прясна паста по рецептата на баба и неповторими ястия със своите локални подправки. Прясно месо и алено вино са специалитетите на Тоскана. Кулинарните класове, проведени в цяла Тоскана, са истинско преживяване за ценители, което ще ви запознае с кулинарните обичаи на региона. Местните ще ви предлагат да опитате специалитетите бифтек но Флорентина, pappa al pomodoro ribollita и локалните бадемови сладки – коколи или кантучи за десерт.

Местните виновност са кианти, Монтепулчано и други червени сортове, само че не пропускайте да опитате още виновността от Вернача и Джиминяно. 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Olivieri Bistrot San Gimignano (@olivieribistrot)



3. Токио, Япония

Токио е една от най-хубавите кулинарни дестинации в света и всеки, който се е докоснал до този кулинарен парадайс, споделя в унес за претърпяното. Суши, рамен и гьоза към този момент са известни ястия от Япония. Етно заведенията за хранене на Далечния Изток обаче пазят доста повече предписания, които оферират на туристите – търсачи на кулинарни открития. Още по-силно е чувството, когато не разбирате езика, а няма подобаващ превод, по тази причина изборът по картинка може да е същинско предизвикателство. Въпреки това усетите на Япония са семпли и изчистени с доста прясна риба, морска храна, зеленчуци и доста малко въглехидрати.

В Япония не инцидентно има над 200 ресторанта със звезди Мишлен. А Токио се слави с най-легендарните си секрети подземни заведения за хранене, които са израз на огромен разкош – като депачика, да вземем за пример. Има и автомати за храна, които също оферират не неприятен вид за улична храна.

В Токио са известни кулинарни турове за запознавате с най-хубавите места за хранене в столицата. Не е за пропускане и посещаване на чайна гала, локален бар или посещаване на изакая, желани от локалните.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР