Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през

...
Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през
Коментари Харесай

Почиваме по-евтино на море през септември, ето с колко падат...

Хотелските бази по Южното Черноморие чакат добра претовареност и през септември. Резервациите са предплатени, а в сектора се надяват на хубаво време. Почивката е с към 20% по-евтина от цените в пиковия сезон.

90% българи, останалите румънци, поляци и унгарци са гостували това лято в хотела в Обзор, чиито управител е Елена Груева. Резервации имат най-малко доникъде на септември.

„ Очакваме сезонът да продължи, естествено не на 100% претовареност на базите, само че се надяваме на хубаво време, умерено море и най-малко до 10-15 септември да има добра претовареност на базите. Резервациите са предплатени, само че всичко зависи от това какъв брой устойчиво ще бъде и времето “, сподели тя пред БНР.

Цените през септември там ще са с към 20% по-ниски по отношение на тези в пик сезона. В Приморско също чакат още летовници, споделя кметът Димитър Германов.  

„ Тази година хотелите, които оферират услугата ол-инклузив имат по-висока запълняемост, което демонстрира, че хората се преориентират при една такава нестабилна финансова среда там, където всичко им е обезпечено “, уточни той.
Хотелиери дефинират сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа неустойчивост, ковид.

Според Елена Груева с промоции и акции цените на нощувките това лято са били с не повече от 10-12% по-високи от предходната година, до момента в който разноските на хотелиерите са три пъти повече.

Средната дълготрайност на почивката тази година е била 6 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР