Хотелите в Париж разпродадени, цените – исторически. Отчита се шоково

...
Хотелите в Париж разпродадени, цените – исторически. Отчита се шоково
Коментари Харесай

Хотелите в Париж разпродадени, цените – исторически


Хотелите в Париж разпродадени, цените – исторически. Отчита се шоково повишение на цените на някои услуги във френската столица.
Франция е напът да резервира водещата си позиция
в света като най-популярна дестинация за задграничните туристи и през тази година. Това сочат данните от изследване на резервациите на самолетни билети за полети до страната.

То е осъществено взаимно от Световния съвет по пътувания и туризъм (WTTC – World Travel & Tourism Council) и компанията за обработка на пътнически данни „ Форуард кийс “ (ForwardKeys).
През първите 6 месеца на тази година
се планува посетителите от чужбина, пристигнали във Франция със аероплан, да доближат 93% от броя им през същия интервал на 2019 година, преди пандемията от КОВИД-19.
Символът на Париж – Айфеловата кула,
през 2023 година е била посетен от 6,3 млн. гости, което е над броя им през предпандемичната 2019 година

Истински взрив на задгранични гости във Франция обаче се чака през лятото, когато Париж ще бъде хазаин на Летните Олимпийски игри (26 юли – 11 август) и на Параолимпийските игри (28 август – 8 септември).
Столицата на Франция се приготвя да
посрещне към 15 милиона задгранични гости през този интервал, написа в. „ Ню Йорк таймс “.

На този декор се регистрира шоково повишение на цените на някои услуги в Париж.

Стойността на нощувките в деня на откриването на олимпиадата (26 юли) в някои от даже и не толкоз първокласните хотели в Париж е скочила до над 1000 евро, отбелязва уеб сайтът на списание „ Форчън “.
Туристическата работа в Париж
е открила, че междинната цена за една нощувка в хотел в региона на Париж се е повишила от 169 евро през юли 2023 година до 699 евро за юли 2024 година, заяви в края на предходната година Асошиейтед прес.

Френските управляващи оповестиха, че ще извършат инспекции в 10 000 хотела и ресторанта в цяла Франция преди олимпиадата, с цел да лимитират
спекулативното увеличение на цените.
Във Франция цените в хотелите се дефинират свободно и няма да бъдат ограничавани по време на Летните Олимпийски игри и на Параолимпийските игри. Френските управляващи обаче се надяват, че с помощта на инспекциите, които ще извършат, ще „ удържат цените под надзор “, показва АП.
Стойността на нощувките в хотелите
би трябвало да бъде правилно посочена и е неразрешено да бъдат „ поднасяни ценови изненади “ на потребителите. Собствениците на компании могат да бъдат „ строго глобени “, в случай че бъде открито, че нарушават наредбите.
Париж обаче разполага с към 85 000 стаи
в хотели и цените за нощувка в тях през това лято към този момент са нараснали, сочи инспекция на офертите във водещите онлайн резервационни платформи.

Парижани също посрещат задграничните гости с високи цени на своите жилища, които отдават чартърен. Средната цена на нощувка в апартамент във френската столица
през интервала на Игрите,
предлаган посредством онлайн платформата за краткосрочно отдаване чартърен на жилища „ Еърбиенби “ (Airbnb), е скочила до 500 евро, показва „ Ню Йорк таймс “.

Не единствено цените на нощувките в хотелите се покачват в Париж.

Например от началото на януари цените на билетите за самостоятелни гости на Лувъра са увеличени с 5 евро и към този момент,
в случай че желаете да посетите фамозния музей
в Париж ще се наложи да платите 22 евро. Ако обаче сте част от група от сред 7 и 25 души, то тогава таксата за всички ще бъде общо 70 евро, е посочено на уеб страницата на музея.

Входът за децата (под 18-годишна възраст) e безвъзмезден. Ако желаят да посетят Лувъра, няма да платят входна такса и младежите (на възраст сред 18 и 25 години включително), които са жители на страните
от Европейското икономическо пространство
(ЕИП). То сплотява страните от Европейския съюз, измежду които е и България, както и 3 страни от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) – Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

На посетителите на Париж през това лято ще им се наложи да заплащат повече и, с цел да пътуват с метрото във френската столица. От 20 юли до 8 септември цената на билета за еднократно пътешестване
ще бъде нараснала от 2,1 евро на 4 евро,
заяви по-рано Валери Пекрес, която е ръководител на регионалния съвет на столичния район Ил-дьо-Франс.

Стойността на карнет с 10 билета ще бъде увеличена от 16,9 евро на 32 евро.

Повишаването на цените на някои услуги в Париж и в други френски райони надали ще отблъсне огромна част от милионите задгранични туристи,
които се приготвят да посетят Франция.
„ Страната се обрисува като една от най-предпочитаните дестинации в света през тази година “, показва Оливие Понти, вицепрезидент на компанията за обработка на пътнически данни „ Форуард кийс “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР