Хотелиери в Пампорово протестират срещу закриването на Пожарната в курорта.

...
Хотелиери в Пампорово протестират срещу закриването на Пожарната в курорта.
Коментари Харесай

Протест срещу закриването на пожарната служба в Пампорово

Хотелиери в Пампорово стачкуват против закриването на Пожарната в курорта. Бизнес и локална власт недоумяват по какъв начин преди старта на сезона курорт от национално значение ще остане без сходна конструкция. В зимния сезон над 15 000-на леглова база в комплекса се подлага на риск, при положение на случай, безапелационен е един от притежателите на жилища в Пампорово Николай Рагин .

" Всички, които сега сме тук, мощно се надяваме, че държавното управление в лицето на господин Бойко Борисов, ще вземе вярното решение и ще спре тази концепция, която в действителност е безумна. Това е народен курорт, с национално значение и няма по какъв начин тук да се основава частна пожарна . Това просто е решение на хора, които стоят в кабинета, написали една разпоредба с някакви условия без да са се сблъскали с действителността, с действителността какво се случва тук на място ", разяснява кметът на община Чепеларе Славка Чакърова .
 
 Dariknews.bg, Смолян

Против закриването на пожарната на днешните митинги в курорта, където се събраха локални хотелиери и общинари от Чепеларе се разгласи и Екатерина Дафовска , която също има хотел в Пампорово . " Против съм закриване на службата, тъй като както чухте от всички инстанции и хотелиери, доста огромна неустановеност ще има в нас ", съобщи тя.

Общинари и хотелиери ще изготвят протестно писмо , което ще изпратят до премиера, министъра на вътрешните работи и до министъра на туризма.

Като изстрел в гърба на бизнеса пък дефинира желанието на страната да закрие Пожарната работа в Пампорово националният представител от Българска социалистическа партия от Смолян Дора Янкова . " Присъствала съм на сбирки на редица посланици от света с министъра на вътрешните работи, които първо питат имали сигурност в курортите ни, полиция, пожарна и така нататък Ако се разбере, че през актуалният сезон няма да има такава работа, ще се отрази отрицателно на имиджа на курорта ", безапелационна е Янкова.

Тя се закани да внесе запитване в Народното събрание, по отношение на желанието за закриването на Пожарните служби в Пампорово и Боровец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР