Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и

...
Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и
Коментари Харесай

Хотелиери са пред фалит заради неполучена помощ за бежанците

Хотелиери в Балчик са пред финансов банкрут, откакто и досега не са получили помощта от 40 лева от страната, заяви

Собственици тук-там за настаняване в Балчик бяха измежду първите, отворили базите си за бягащите от войната украински жители. Втори месец обаче чиновниците им са без заплати, а сметките за ток би трябвало да бъдат платени до 20 април.  

" Хотелите в Балчик, настанили повече от 1200 украински жители, не престават втори месец да разчитат единствено на лични средства, които са от дълго време изчерпани ", споделя шефът на хотел Пламен Козарев. По думите му на края на месеца ще би трябвало да бъде прекратено електричеството в неговия хотел, заради което той ще би трябвало да освободи личен състав или да ги пусне в неплатен отпуск. " Същевременно бежанците, по същия метод, ще би трябвало да им диря някъде място в други хотели при сътрудници ", разяснява той.

" За заплащане не чакат единствено сметките за ток. Стана време да плащаме заплати на личния състав, имаме разноски към снабдители още непокрити много, пране, консумативи, изобщо са хиляди неща ", коментира друг шеф на хотел - Христо Желев. Той е кандидатствал за заем, други негови сътрудници също търсят вид да намерят средства. Заради забавянето на заплащането хотелиери са почнали да отхвърлят да настаняват повече украински жители, добавя Желев.

Припомняме, че сегашната държавна стратегия, която дава опция украинските бежанци да нощуват и се хранят гратис в хотел, завършва на 31 май. Очаква се хората да бъдат пренасочени към държавни почивни бази, общежития и т.н. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР