Хотел между тоя и оня свят е най-новото заглавие в

...
Хотел между тоя и оня свят е най-новото заглавие в
Коментари Харесай

Иван Урумов: Крайната ситуация те кара да цениш живота

„ Хотел сред тоя и оня свят ” е най-новото заглавие в афиша на Театър „ Българска войска ”. Постановката е на Иван Урумов по пиесата на световноизвестния френско-белгийски драматург Ерик-Еманюел Шмит.

 „ Провокацията пристигна от „ в този момент ” – времето, което изненадващо ни напъна да живеем в една екстремална обстановка, с безпределно доста неизвестности – най-много неизвестността за утрешния ден, за личната ти работа, какво ще бъде към теб, околните ти... Това предизвика в мен потребността да се занимаем с тази пиеса, която във всеки случай дава една усмивка и един необикновен взор към сходен тип обстановки и напрежение, в което е сложено цялото човечество. Спектакълът, който направихме, не просто не е скептичен или черен, или тежък. Обратно – той е по някакъв метод занимателен, по някакъв метод комичен, по някакъв метод атрактивен.

Човекът съдържа в себе си всичко – и тъмното, и светлото, и смешното, и тъжното. Но тогава, когато е подложен в ултра рискова обстановка на безусловно незнайно, неподлежащо на визиите му за живота място, той внезапно стартира да изважда най-важното от себе си, това, което го сюблимира като човек. Отърсва се от всички външни и привидни неща, които са част от „ тоалета ” му, който той облича, с цел да живее дадения си живот. И това е най-красивото в този театър и в тази пиеса – че в действителност тъкмо тази последна обстановка те кара да цениш живота, който има своите хубости – от най-дребната до най-голямата. В последна сметка всичко опира до любовта ”, показа преди премиерата режисьорът Иван Урумов.


В представлението вземат участие актьорите Дарин Ангелов, Георги Къркеланов, Антоанета Добрева - Нети, Иван Радоев, Ели Колева, Анастасия Ингилизова, Ясен Атанасов, Владимир Матеев.

Сценографията и костюмите са на Нина Пашова, музиката – на Добрин Векилов - Дони.

Премиерните представления са на 5, 11 и 19 ноември.

Снимки: Театър „ Българска войска ”
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР