Хоспитализираният през октомври президент на Чехия , въпреки подобрението в

...
Хоспитализираният през октомври президент на Чехия , въпреки подобрението в
Коментари Харесай

Лекарите: Президентът на Чехия не може да изпълнява изцяло задълженията си

Хоспитализираният през октомври президент на Чехия, макар подобрението сега не е в положение да извършва в цялостен размер своите отговорности.

Агенция Ройтерс цитира ръководителя на лекарския консилиум Томаш Зима, съгласно който е по-добре президентът да остане в болничното заведение, макар че има усъвършенстване в здравословното му положение. Зима отхвърли да предвижда, когато може да бъде изписан Земан.
 Заблуждавали ли са чешките институции в информациите за положението на президента Земан Заблуждавали ли са чешките институции в информациите за положението на президента Земан
Чешката полиция заяви, че е почнала следствие на президентската администрация по отношение на възможни нарушавания при информирането...

Президентът на Чехия Милош Земан бе откаран във военната болница в Прага на 10 октомври сутринта незабавно след среща с премиера Андрей Бабиш, напомня БГНЕС Тогава локалните медии оповестиха, че 77-годишният Земан е бил в безсъзнание при идването си в болничното заведение, само че ръководителят на президентския кабинет Вратислав Минард изясни, че той просто бил задремал.

Попадането на Земан в болница се случи във значим за Чехия политически миг – отсъствието на президента блокира сформирането на ново държавно управление след извършените на 8 и 9 октомври парламентарни избори. Това провокира реакцията на ръководителя на чешкия Сенат (горната камара) на Народното събрание Милош Встрчил, съгласно който би трябвало да се инициира процедура за лишаване на президентските пълномощия от Милош Земан.

Две седмици по-късно кабинетът на президента сподели видеозапис, на който болният водач подписва документ. Твърди се, че видеото е снимано на 14 октомври, когато Земан подписа резолюция за привикване на новия парламент на учредително съвещание на 8 ноември.

Очаква се на следващия ден президентът да одобри в болничното заведение претендента за министър председател на Чехия Петър Фиала, с цел да му връчи мандат за сформиране на ново държавно управление на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР