Хората вярват, че като изградят повече фотоволтаични панели или вятърни

...
Хората вярват, че като изградят повече фотоволтаични панели или вятърни
Коментари Харесай

Боян Рашев: Европа сама се направи зависима от газа

" Хората имат вяра, че като изградят повече фотоволтаични панели или вятърни паркове, ще бъдат самостоятелни от Русия и макар че в Германия се спъваш във фотоволтаични панели и вятърни паркове и явно не си станал самостоятелен от Русия, хората, това не знам за какво не могат да го схванат. "

Според Рашев на Европа ще са й нужни най-малко 3 години с цел да си подсигурява енергийни доставки, които да са релативно самостоятелни от Русия.
" Схемата за търговия с излъчвания, където въглеродните квоти сега костват сред 80 и 90 евро на звук, тя е оръжие на Путин сега, тъй като дава големи преимущества на газовите централи пред въглищните централи, тъй като въглищните централи би трябвало да заплащат доста повече за излъчвания в сравнение с газовите. И какво се случва? Европа, като кара въглищните централи да заплащат, сама се прави подвластна от газа. "
Електроенергийната система у нас не зависи от газа, цените на тока, обаче, са високи поради засиленото търсене към България. Това се отразява на борсовите цени в страната ни, макар че сме производител на ток и изнасяме 30-40 % от него. 

" Истината е, че в случай че зимата стане доста ужасно, можем да дръпнем шалтера и да кажем: добре, ние си пазим нашия ток за нас, а Гърция, Румъния, Сърбия и Северна Македония да се оправят. Ама те няма по какъв начин да се оправят, тъй като са имали нелепостта да си затворят въглищните мини и тецове, "  обяснява Боян Рашев.
Според него европейските водачи са се провалили изцяло в енергийната си политика:
" И най-после Европейският парламент се разсънва и потегля да търси сигурност на енергийните доставки. Къде бяхте 10 години, какво правихте? "
 
" Гласове " към този момент има и канал в
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР