Хората възприемат емоджитата различно. От една страна, те ни помагат

...
Хората възприемат емоджитата различно. От една страна, те ни помагат
Коментари Харесай

15 емоджита, които сме използвали погрешно

Хората възприемат емоджитата друго. От една страна, те ни оказват помощ да използваме съвсем всяко едно възприятие без доста думи. От друга, от време на време не схващаме за какво индивидът насреща ни е пратил обещано емоджи. Едно е ясно – тези неповторими изображения се трансфораха в неразделна част от живота ни.

Ние имаме вяра, че е-усмивките и останалите знаци, изразяващи страсти, играят огромна роля в интернет културата. Затова е хубаво да можем да ги използваме вярно. В идващите редове ще ви представим лист на може би най-противоречивите емоджита, които остават тайнственост за мнозина.

1.

Повечето хора си мислят, че това символизира молитва. Всъщност става дума за японския жест, с който се показва " апелирам " или " благодаря ".

2.

На пръв взор наподобява на целувка, само че в действителност е свирукане. За да символизира целувка, до това емоджи би трябвало да има сърчице.

3.

Това е на пръв взор най-обикновена панделка, която хората постоянно употребяват при щастливи събития. Тя обаче е знак на борбата с рака на гърдата. 

4.

Това емоджи се употребява в случаите, когато желаеме да притеглим погледа на отсрещния човек върху написаното по-долу. То обаче символизира и човек, който не се усеща доста добре.

5.

Юмрук, извърнат надясно, е знак на почит.

6.

Това не е ряпа, а печен сладостен картоф, прочут като яки-имо в Япония.

7.

Това емоджи символизира японското ядене камабоко -  вид сушени сурими, модифициран артикул от морски блага. Използва се и като имейл знака @.

8.

Това емоджи води началото си от комиксите, където значи " БАМ! " Koгато го използваме в чата, демонстрираме, че отсрещния човек се е ядосал прекалено много или е прекрачил няакакви граници.

9.

Свикнали сме, че това емоджи демонстрира някаква възбрана. В британския чат обаче може да символизира и целувка, в случай че към него прибавам и алено O.

10.

Това емоджи символизира маската Тенгу – дявол от японската митология. „ Да се превърнеш в Тенгу “ значи, че демонстрираш надменност и блаженство. Когато използваме това емоджи, намекваме, че отсрещния човек е станал нахален.

11.

На пръв взор наподобява, че това емоджи символизира нещо неприятно. Всъщност, е таман противоположното. Това е японското огре Намахаге, което гони злите духове.

12.

Абревиатурата NG на емоджито нагоре се интерпретира по най-различни способи (например no girls или no guys – без девойки или без момчета). Всъщност обаче значи no good (не става) – в азиатските страни този израз постоянно се редуцира до две букви.

13.

Това не е тъжно дребосъче - в мангата и анимето по сходен метод се изобразява изтощен или латентен човек. 

14.

Гняв? Не, тази емотиконка значи успех. В Япония демонстрира, че сте горди от нещо, което сте постигнали.

15.

Някой, който се моли? Не. Означава човек, който се извинява (догеза).

Източник: BrightSide

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР