Хората в Русия са притеснени от частичната мобилизация, която обяви

...
Хората в Русия са притеснени от частичната мобилизация, която обяви
Коментари Харесай

Журналист: Хората в Русия са притеснени от мобилизацията

Хората в Русия са обезпокоени от частичната готовност, която разгласи в сряда президентът Владимир Путин. Това сподели кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров. Той е един от дребното останали в Русия български публицисти. 

“Някои напущат страната, или търсят способи да изоставен страната, други излизат на митинги, а трети извършват закона и се явяват във военните окръжия, с цел да бъдат мобилизирани ”, описа още журналистът.

По последна информация на правозащитната организация “ОВД инфо ” на територията на цяла Русия, в 38 града са арестувани повече от 1300 протестиращи. А търсенето на самолетни билети се е нараснало с към 35% през последното денонощие. 

Според Григоров са вероятни “всякакви сюжети и евентуално бъдещето на митингите зависи от т.нар “специална военна интервенция ”. 

По думите му в Русия до 21 септември е формалната информация за войната е била, че “там някъде в Украйна тече специфична военна интервенция ”, която се прави от експерти, които “защитават родината ”. 

“След оповестяването на частичната мобилизация  от президента Путин, страната е в коренно нова обстановка и специфичната военна интервенция може да влезе във всеки съветски дом ”, сподели Григоров. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР