Хората в Обединеното кралство и по света реагират на смъртта

...
Хората в Обединеното кралство и по света реагират на смъртта
Коментари Харесай

Серия церемонии след кончината на Елизабет II

Хората в Обединеното кралство и по света реагират на гибелта на кралица Елизабет II, само че през идващите няколко дни ще се проведат серия церемонии, отбелязващи тъжното събитие.

Още през днешния ден крал Чарлз III ще произнесе първата си тирада в качеството на държател. Преди това той ще има среща с министър-председателя Лиз Тръс. 

В чест на кралицата бяха ударени камбаните в Уестминстърското абатство, катедралата " Сейнт Пол " и двореца Уиндзор.

В Хайд Парк и на други места в Лондон ще бъдат дадени 96 топовни салюта в чест на всяка година от живота на Нейно Величество.

Вечерта в катедралата " Сейнт Пол " ще се организира възпоменателна работа , която ще бъде ръководена от главата на църквата на Англия архиепископ Джъстин Уелби.

Бъкингамският замък заяви, че интервалът на народен печал ще бъде спазван от сегашния миг до 7 дни след погребението на кралицата.

Траурът би трябвало да бъде спазван от " членовете на кралското семейство, личния състав на кралското домакинство и представителите на Двореца, изпълняващи публични отговорности, както и от военнослужещите, ангажирани с церемониални отговорности ".

Очаква се в събота Чарлз да бъде официално провъзгласен за крал , макар че механически той стана подобен сега на оповестяването на гибелта на майка му.

Церемонията ще се състои в двореца Сейнт Джеймс в Лондон пред Съвета по наследяването. Ще бъде прочетена обичайната разгласа за гибелта на Елизабет II. После Чарлз III ще направи първата си декларация и ще постави клетва за опазване на Шотландската черква. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР